2019-04-17 15:00:53
Φωτογραφία για Παναγία των Παρισίων: Έως και 15 χρόνια για την αποκατάσταση του ναού
Μπορεί ο Εμμανουέλ Μακρόν να υπόσχεται "αποκατάσταση μέσα σε 5 χρόνια ".. όμως

διάστημα 10 έως 15 ετών, και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, θα χρειαστούν για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο ίδρυμα για τη διατήρηση και την προστασία των γαλλικών μνημείων.

«Χρόνος αποκατάστασης μεταξύ δέκα και δεκαπέντε ετών φαίνεται το πιο λογικό για εμένα» σχολίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Frederick Létoffé, ένας από τους δύο προέδρους της Ομάδας Εταιρειών Αποκατάστασης Ιστορικών Μνημείων (GMH).

Αυτή η οργάνωση περιλαμβάνει περίπου 200 εταιρείες, όπως η Le Bras Frères, η οποία διαχειρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος της ανακαίνισης του πύργου απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. Ο κ. Létoffé χαρακτήρισε «μη ρεαλιστική» τη δήλωση του Jack Lang, πρώην υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος είπε νωρίτερα την Τρίτη ότι είναι δυνατή η αποκατάσταση του καθεδρικού ναού σε τρία χρόνια.


«Πριν από την αποκατάσταση, θα χρειαστούμε πολλή δουλειά» δήλωσε ο κ. Létoffé, αναφερόμενος στη δημιουργία ειδικού καλύμματος για την προστασία του καθεδρικού ναού από τον καιρό, που έχει ήδη δεχθεί σημαντικό όγκο υδάτων για την κατάσβεση της φωτιάς.

«Αυτή η πληγή στην καρδιά του Παρισιού θα θεραπευτεί. Με τη γενναιοδωρία μας. Με την αλληλεγγύη μας. Με αυτή τη δύναμη που μας φέρνει μαζί ενάντια στις αντιξοότητες και μας κάνει ένα μεγάλο έθνος» σχολίασε από πλευράς του ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ που επισκέφθηκε την Παναγία των Παρισίων.

«Ο εισαγγελέας ήταν ξεκάθαρος. Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι υπάρχει άλλος λόγος (για τη φωτιά) πέραν του ατυχήματος. Πάνω από 50 ερευνητές έχουν κινητοποιηθεί, και όλη η αλήθεια θα αποκαλυφθεί» δήλωσε νωρίτερα ο γάλλος υπουργός έξω από το ναό.

Αρωγός στις προσπάθειες αποκατάστασης του καθεδρικού ναού θα είναι στο μεταξύ και ο κολοσσός της νέας τεχνολογίας Apple, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας.

«Είμαστε συντετριμμένοι για το γαλλικό λαό και για όλους εκείνους διεθνώς για τους οποίους η Παναγία είναι σύμβολο ελπίδας. Είμαι ανακουφισμένοι που όλοι είναι ασφαλείς. Η Apple θα κάνει δωρεές για τις προσπάθειες αποκατάστασης του κτιρίου που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της πολύτιμης κληρονομιάς της Παναγίας για τις μελλοντικές γενιές» ανέφερε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο Twitter ο Τιμ Κουκ.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ