2019-04-18 10:05:06
Φωτογραφία για ΜΤΝ: Αιτήσεις Χορήγησης Δανείων
Αιτήσεις Χορήγησης Δανείων ΜΤΝ

1. Ανακοινώνεται, ότι για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης δανείων ΜΤΝ, καθορίζεται από την 07-02-2019 και εφεξής, η συμπλήρωση νέου εντύπου αιτήσεως, που διατίθεται από το αρμόδιο Τμήμα του ΜΤΝ, στην οπίσθια όψη του οποίου αναγράφονται αναλυτικά οι όροι χορήγησης δανείων, καθώς και νέου εντύπου της Υπεύθυνης Δήλωσης, που απαιτείται να συνοδεύει την οικεία αίτηση.

2. Οι μέτοχοι και μερισματούχοι ΜΤΝ που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης δανείου απαιτείται να υπογράφουν το νέο έντυπο αιτήσεως σε αμφότερες τις όψεις του και να παρέχουν με ακρίβεια τα πληροφοριακά στοιχεία που ζητούνται, στα προς συμπλήρωση πεδία της σχετικής Υπεύθυνης Δήλωσης.

3. Εφίσταται η προσοχή για την τήρηση των ανωτέρω, καθώς αιτήσεις χορήγησης δανείων που δεν υποβάλλονται κατά τον υποδεικνυόμενο τρόπο και δεν έχουν υπογραφεί προσηκόντως από τον αιτούντα ή έχουν αποτυπωθεί σε προγενέστερα έντυπα αιτήσεως, δεν θα γίνονται δέκτες.


4. Ειδικότερα όσο αφορά τη συμπλήρωση των υπευθύνων δηλώσεων που συνοδεύουν τις αιτήσεις χορήγησης δανείων και επειδή διαπιστώθηκε σε κάποιες περιπτώσεις βεβαίωση μη ακριβών στοιχείων (π.χ. μη αναγραφή λοιπών δανειακών υποχρεώσεων, ελλιπή στοιχεία λοιπών δανειακών υποχρεώσεων, παράλειψη δήλωσης ένταξης στο ν.3869/2010 κ.τ.λ.) γνωρίζονται/ επισημαίνονται τα κάτωθι:

α. Σε περίπτωση υποβολής ανακριβών ή ελλιπών στοιχείων, θα αναλαμβάνονται από το Ταμείο οι δέουσες εξωδικαστικές ενέργειες με σκοπό τη διευθέτηση των εν λόγω υποθέσεων,  επιφυλασσόμενο εντούτοις ρητώς παντός νόμιμου δικαιώματός του για την απόδοση των αναλογουσών ευθυνών στους παραβάτες, σε όλα τα επίπεδα απονομής Δικαιοσύνης.

β. Τα χορηγούμενα δάνεια συνιστούν, σύμφωνα με τον Καταστατικό Νόμο ΜΤΝ, παροχές με σκοπό την οικονομική διευκόλυνση των μετόχων/μερισματούχων, προς αντιμετώπιση συγκεκριμένων βιοτικών αναγκών τους και όχι καταναλωτικά δάνεια υπαγόμενα στις διατάξεις του ν.3869/2010.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ