2019-04-18 13:05:15
Φωτογραφία για Το μεγάλο στοίχημα της προοδευτικής συμμαχίας για Τσίπρα...
...και η μάχη με τη Γεννηματά για την ηγεμονία της κεντροαριστεράς Ανάβουν τις “προεκλογικές μηχανές” στον ΣΥΡΙΖΑ 40 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές κάλπες. Η χθεσινή πρώτη συγκέντρωση των “27” του συντονιστικού της εκλογικής επιτροπής στην...

Κουμουνδούρου θεωρήθηκε απαραίτητη προκειμένου ο πρωθυπουργός να δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις.

Η κεντρική γραμμή για εξάντληση της τετραετίας έχει υιοθετηθεί από το σύνολο των στελεχών ακόμα και από εκείνους που θεωρούν ιδιαιτέρως ριψοκίνδυνο να προηγηθούν οι κάλπες της 26ης Μαΐου των εθνικών εκλογών. 

Η συκρότηση επιτροπών σε όλη την Ελλάδα για τη διεύρυνση της συμμαχίας αποτελεί προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν και τα αυτοδιοικητικά σχήματα ειδικά για τους δεύτερους γύρους. Στη συνεδρίαση υπό τον Αλέξη Τσίπρα έγινε μια πρώτη αποτίμηση των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η “προοδευτική συμμαχία” και διαπιστώθηκε πως οι συγκεντρώσεις έχουν αποκτήσει ένα παλμό που αποτυπώνεται και στην μεγαλύτερη προσέλευση των πολιτών. 


Ο στόχος είναι στις επόμενες περιοδείες και παρεμβάσεις του πρωθυπουργού και των κορυφαίων στελεχών να αναδειχτούν οι προγραμματικές θέσεις του νέου εκλογικού σχήματος. Μετά το Γαλάτσι η επόμενη μεγάλη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στην Καλαμάτα στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης με σύνθημα: “Ενώνουμε δυνάμεις, για την Ελλάδα των πολλών, για την Ευρώπη των λαών”. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στη σημασία της πρωτοβουλίας που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέοντας τις ευρωπαϊκές εκλογές με την μάχη που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση κατά της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού. Θα επιχειρήσει να αναδείξει για άλλη μια φορά τη μεγάλη διαφορά του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό της ΝΔ σε τομείς, όπως το κοινωνικό κράτος, το ασφαλιστικό σύστημα, το εισόδημα των πολιτών και την απασχόληση.

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν καλά πως το στοίχημα της “προοδευτικής συμμαχίας” είναι ένας “αγώνας χωρίς αύριο” που έχει να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας με την Φώφη Γεννηματά, αφού μετά τις εκλογές πρέπει να αναδειχθεί πως είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του χώρου.

Το προγραμμα των εκδηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα είναι εξαιρετικά πυκνό και πρωταγωνιστικό - επιτελικό ρόλο στην προώθηση της “προοδευτικής συμμαχίας” παίζει ο Γιάννης Ραγκούσης που θα βρεθεί σήμερα στη Λάρισα μαζί με άλλα δυο πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τον Στέφανο Τζουμακα και τον Νίκο Μπίστη. Σε Κρυονέρι, Μεταμόρφωση, Γλυφάδα, Καλλιθέα, Ωρωπό, Πυλαία Θεσσαλονίκης, Δράμα, Καβάλα και Λακώνια είναι τα επόμενα ραντεβού που δίνει η νέα εκλογική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ. Στη Λάρισα σήμερα θα μιλήσει και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Δεν ήταν καθόλου τυχαίο το “παράθυρο” που άνοιξε ο πρωθυποργός στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 για ένα “πακέτο” που ετοιμάζει, υπό προϋποθέσεις, η κυβέρνηση με πολιτικές ελάφρυνσης. Η υποσχετική για παροχές κάνει πιο εύκολη και τη δουλειά των στελεχών που προωθούν την προοδευτική συμμαχία, αλλά και των βουλευτών που θα βρεθούν στις περιφέρειές τους μέσα στο Πάσχα. Έχοντας περάσει τα δύσκολα χρόνια των μνημονιών - με τη βαριά φορολογία που τα συνόδευε - η φετινή τους παρουσία στους τόπους καταγωγής τους μοιάζει “παιχνιδάκι”. Πιο δύσκολα εξακολουθούν να είναι τα πράγματα για τους βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να κάνει πρώτα μια σύσκεψη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για να καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο χωρίς να διαταραχθεί η ισορροπία με τους Θεσμούς και τις αγορές, ωστόσο και μόνο η πιθανότητα για εφαρμογή θετικών μέτρων μόνιμου χαρακτήρα έχει ανεβάσει το ηθικό της κοινοβουλευτικής ομάδας. 

Όπως είχε δημοσιεύσει το newpost.gr, το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Πάτρα, ενώ έχει ήδη κλείσει να επισκεφτεί την Κρήτη μετά το Πάσχα. Σε ειδική εκδήλωση την Μεγάλη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ...
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ