2019-04-20 13:27:34
Φωτογραφία για Novartis: σκευωρία ή σκάνδαλο, σημειώσατε..Χ...
Μοιρασμένες οι απόψεις των πολιτών δείχνει δημοσκόπηση.

ΠΙΝΑΚΕΣ Η δημοσκόπηση του Newpost σε συνεργασία με την Prorata, έδειξε ότι είναι μοιρασμένες οι απόψεις των πολιτών. Μεγάλη διαφοροποίηση μεταξύ των...

οικονομικά ενεργών πολιτών από τους μη ενεργούς.

Το τελευταίο διάστημα η υπόθεση «Novartis» είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Έτσι λοιπόν, το Newpost και η εταιρία ερευνών κοινής γνώμης Prorata, ρώτησαν τους πολίτες αν πράγματι η συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί σκάνδαλο που πρέπει να διερευνηθεί ή ένα επικοινωνιακό κατασκεύασμα που αποτελεί σκευωρία.

Οι πολίτες τοποθετήθηκαν οριακά υπέρ της δεύτερης άποψης, ότι δηλαδή «μάλλον» ή «σίγουρα» αποτελεί σκάνδαλο σε ένα ποσοστό που άγγιξε το 51%, με τους άντρες τις έρευνας να διαμορφώνουν ουσιαστικά και την συγκεκριμένη τάση. Αντίθετα, το 48% απάντησε ότι η υπόθεση «Novartis» αποτελεί «μάλλον» ή «σίγουρα» μια σκευωρία, ενώ μόλις το 1% απάντησε «τίποτα από τα δύο».


Εντυπωσιακό είναι το εύρημα που δείχνει ότι η τοποθέτηση επί του ζητήματος συσχετίζεται απόλυτα με τις ηλικιακές κατηγορίες: οι νέοι ηλικίας 18 έως 34 ετών πιστεύουν σε ποσοστό 75% (έναντι 25%) ότι η υπόθεση αποτελεί σκάνδαλο, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην ηλικιακή κατηγορία 35-54 δείχνει αρκετά διχασμένο, καθώς το 48% απαντάει πως πρόκειται για σκάνδαλο και το 51% πως πρόκειται για σκευωρία. Η εικόνα εν τούτοις αντιστρέφεται πλήρως μεταξύ όσων είναι άνω των 55 ετών, όπου εκεί η απάντηση «αποτελεί σκευωρία» συγκεντρώνει 65% και η απάντηση «αποτελεί σκάνδαλο» δεν ξεπερνάει το 34%.

Διαφοροποιήσεις υπήρξαν και μεταξύ του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και όσων είναι οικονομικά μη ενεργοί (συνταξιούχοι, νοικοκυρές, φαντάροι κλπ) ή άνεργοι, καθώς οι δεύτεροι σε ποσοστά που αγγίζουν το 75% εκτιμούν πως πρόκειται για σκευωρία, όταν αντίθετα οι πρώτοι πιστεύουν κατά 61% ότι πρόκειται πράγματι για σκάνδαλο.

Τέλος, τα ευρήματα φανερώνουν πως η πολιτική τοποθέτηση των ερωτώμενων στον άξονα «αριστερά – δεξιά» καθώς και η αίσθηση εγγύτητας προς κάποιο κόμμα διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο σε σχέση με την προσωπική τοποθέτηση των συμμετεχόντων επί του θέματος: Όσοι τοποθετούν εαυτούς στα αριστερά του άξονα «αριστερά – δεξιά» πιστεύουν με σχεδόν απόλυτο τρόπο ότι πρόκειται περί σκανδάλου σε ποσοστό 86% όταν αντίθετα όσοι τοποθετούνται στα δεξιά αυτού πιστεύουν σε ποσοστό 77% ότι πρόκειται περί σκευωρίας.
NoNews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ