2019-04-24 19:31:25
Φωτογραφία για Όχι στην υποταγή του πολιτισμού στο κέρδος...
Ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης σημειώνει πως το πρόγραμμα που λειτούργησε μέσω των ιδρυμάτων Λάτση και Νιάρχου κόστισε μισό εκατομμύριο ευρώ, αλλά "δεν άφησε καμία υποδομή στην πόλη, δεν άγγιξε κανέναν Αθηναίο, πλην των ΜΚΟ, των εταιρειών και των σχημάτων που έκαναν διάφορα event πλαισιώνοντας τις σχετικές εκδηλώσεις".

«Βασική μας αντίληψη είναι ότι ο πολιτισμός - μέρος αυτού είναι και το βιβλίο - δεν είναι για λίγους και εκλεκτούς. Πρέπει να είναι υπόθεση των πολλών και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με όρους οικονομίας της αγοράς, με όρους κερδοφορίας», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με τη «Λαική Συσπείρωση», Νίκος Σοφιανός, στην εκδήλωση που διοργάνωσε χθες ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου.

Αναφερόμενος στην πολιτική του δήμου στα ζητήματα του πολιτισμού και του βιβλίου ο κ Σοφιανός ανέφερε: «δεν είναι ευθύνη μόνο του απερχόμενου δημάρχου η λειτουργία του δήμου ως επιχειρηματία, που προσαρμόζεται στις ευρω-ενωσιακές κατευθύνσεις σε όλους τους τομείς, που κάνει δουλειές με τις ΜΚΟ και ιδιαίτερα στο χώρο του πολιτισμού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το πρόγραμμα "Ανοιχτά Σχολεία", που λειτούργησε μέσω των ιδρυμάτων Λάτση και Νιάρχου και το "Αθήνα - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου" που κόστισε μισό εκατομμύριο ευρώ, αλλά δεν άφησε καμία υποδομή στην πόλη, δεν άγγιξε κανέναν Αθηναίο, πλην των ΜΚΟ, των εταιρειών και των σχημάτων που έκαναν διάφορα event πλαισιώνοντας τις σχετικές εκδηλώσεις».
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ