2019-04-25 19:36:36
Φωτογραφία για Κάλεσμα της ΚΕΘΑ για τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς
Διαβάστε την ανακοίνωση της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 Συνάδελφοι απόστρατοι και εν ενεργεία,

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα( ΚΕΘΑ) σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

 Η 1η Μάη  είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου "ΤΙΜΟΥΝ" τους νεκρούς της "Τάξης" τους. 

Σας καλεί να τιμήσουμε αυτούς που πάλεψαν πριν από μας ,στους νεκρούς του Σικάγου, στους εργάτες της πρώτης ματωμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, στους 200 ήρωες της Καισαριανής!

Να τιμήσουμε τους μεγάλους αγώνες του λαού μας ,που δεν συμβιβάστηκαν με τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς, με την εργασία χωρίς δικαιώματα ,με την εκμετάλλευση  ανθρώπου από άνθρωπο.

Σήμερα η ανάπτυξη και η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας, μας  επιτρέπει να έχουμε: Μόνιμη και σταθερή δουλειά ,με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με Δημόσια και δωρεάν Υγεία και πρόνοια .Δημόσιους και δωρεάν  παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά .Σχολεία που να μορφώνουν όλα τα παιδιά, Πανεπιστήμια που να βγαίνουν επιστήμονες στην υπηρεσία του λαού .


Τί εμποδίζει όμως να γίνουν όλα αυτά; Το κέρδος των μεγάλων επιχειρηματικών και μονοπωλιακών ομίλων που με το πολιτικό τους προσωπικό - της κυβερνήσεις - τσακίζουν τους εργαζόμενους και τις ζωές μας. Όλα τα δικαιώματα μας και οι ανάγκες μας  μπαίνουν στο «αγορά –κόστος – όφελος».

Οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και με αποκορύφωμα ο ΣΥΡΙΖΑ, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της αστικής τάξης, μας έχουν εντάξει στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που συνεχώς αυξάνονται .

Η προκλητικότητα και επιθετικότητα στο Αιγαίο από τη γείτονα και «σύμμαχο» χώρα μέλος του ΝΑΤΟ Τουρκία γίνεται με την ανοχή αν όχι με  την ενθάρρυνση των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε.. Έτσι αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι λυκοσυμμαχίες αυτές, ούτε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας διασφαλίζουν, ούτε γενικότερα είναι παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ειδικά το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα ανάμεσα στα μέλη του και θεωρεί το Αιγαίο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. 

Η περιοχή μας είναι καζάνι που βράζει και δεν ξέρουμε πότε θα εκραγεί.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στον κίνδυνο πολέμου. Στέλνει τμήματα των Ένοπλων Δυνάμεων σε ασκήσεις και επιχειρήσεις εκτός συνόρων, αδυνατίζοντας αντικειμενικά την άμυνα της χώρας. Μάλιστα εκπληρώνει με συνέπεια το Νατοϊκό στόχο, που προβλέπει το 2% του ΑΕΠ να διατίθεται σε στρατιωτικές - νατοϊκές δαπάνες, ενώ παράλληλα οδηγεί το λαό στη φτώχια και την εξαθλίωση, χωρίς υγεία –παιδεία –πρόνοια.

                                               Απευθύνουμε Κάλεσμα

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

                                                ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

         Την Τετάρτη 1η Μάη στην Αθήνα στις 10:30 π. μ στο Σύνταγμα.

Όλοι, μαζί με τους εργαζόμενους,  τους ανέργους και τους  συνταξιούχους που αγωνίζονται με συνέπεια απέναντι στη διαχρονικά βάρβαρη για τον λαό πολιτική. Πολιτική που από την μια μας  ξεζουμίζει οικονομικά και μας στερεί κοινωνικά δικαιώματα και από την άλλη μας οδηγεί σε πολεμικές περιπέτειες για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική της κυβέρνησης που καθημερινά εμπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας στους πολέμους και στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας. Απαιτούμε:

•   Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς

•  Καμιά εμπλοκή και συμμετοχή στους πολέμους και τις αποστολές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ των ΗΠΑ ενάντια σε άλλους λαούς.

•  Να γυρίσουν πίσω όλοι οι στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων σε πολεμικές αποστολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

•  Να κλείσει η βάση της Σούδας

• Να φύγει το ΝΑΤΟ και η συνοριοφυλακή της ΕΕ από τις ελληνικές θάλασσες και τα χερσαία σύνορα.

Αγωνιζόμαστε μαζί με το λαό και απομονώνουμε τους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής!

                                                                                              25/4/2019                                        

                                                                                          Η Γραμματεία

                                                                      της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα    

                                                                                                       
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ