2019-05-02 19:00:29
Φωτογραφία για Που πήγαν τα λεφτά του Αλαφούζου;
Πιθανότατα, αν ένας άνθρωπος εκτός ελληνικής και Παναθηναϊκής πραγματικότητας άκουγε πως στο «Τριφύλλι» έχουν κατατεθεί περίπου 65 εκ. ευρώ επί εποχής Γιάννη Αλαφούζου, θα περίμενε πως η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια έχει να επιδείξει επιτυχίες, σημαντικές νίκες, τίτλους και ευρωπαϊκές πορείες. Παρόλα αυτά, τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει συμβεί.

Ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΠΑΕ μετά τη νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που κάλυψε σχεδόν εξ ολοκλήρου (κατέθεσε 4.5 εκ. ευρώ από τα 6 εκ. ευρώ που προκηρύχθηκαν) έχει επενδύσει στον Παναθηναϊκό περίπου 65 εκ. ευρώ από το 2012 μέχρι και σήμερα, κατακτώντας μονάχα ένα Κύπελλο Ελλάδος το 2014. Δεν είναι αυτό, όμως, που πραγματικά προκαλεί αλγεινή εντύπωση. Άλλωστε, κι ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη μέχρι να κατακτήσει το πρωτάθλημα επένδυσε πολλά εκατομμύρια, έχοντας αρκετές αποτυχημένες σεζόν να επιδείξει στο παρελθόν. Κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να προσάψει στον ισχυρό άνδρα του «Δικεφάλου του Βορρά» ότι εκτός από τις αγωνιστικές αποτυχίες άφησε απροστάτευτο και καταχρεωμένο τον σύλλογό του, όπως δηλαδή συνέβη και συμβαίνει ακόμη με τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Παναθηναϊκό
. Ο πακτωλός χρημάτων που επενδύθηκε στους «πράσινους», λοιπόν, οδηγήθηκε κατευθείαν στα… «σκουπίδια», καθώς μετά από 7 χρόνια «εξυγίανσης» και λιτότητας, ο Παναθηναϊκός του γνωστού εφοπλιστή δρα ως «κομπάρσος» στο πρωτάθλημα, είναι αποκλεισμένος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα χρέος που ναι μεν μειώνεται, αλλά δεν έχει σβήσει ακόμη.

Πηγή: olaprasina.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ