2019-05-02 21:28:41
Φωτογραφία για Π.Σκουρλέτης: Εκ του ασφαλούς η τροπολογία της Ν.Δ. για μη μείωση του αφορολόγητου
«Εκ του ασφαλούς», χαρακτηρίζει την πρόθεση της Ν.Δ. να καταθέσει τροπολογία αναφορικά με τη μη μείωση του αφορολόγητου, «μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού», ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «αποκαθιστά αδικίες». Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε ότι «η Ν.Δ. δε θεωρεί πολιτική υποχρέωση μιας κυβέρνησης να στηρίξει όσους βρίσκονταν στα όρια της επιβίωσης και της ανέχειας. Η κυβέρνηση της αριστεράς το θεωρεί προτεραιότητά της».

Αναφορικά με τη στάση του ΚΙΝΑΛ και, μετεκλογικά, ο Π. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι «είτε θα είσαι με το κοινωνικό κράτος, είτε με τον νεοφιλελευθερισμό. Αυτό δε χωρά ίσες αποστάσεις. Μακάρι το ΚΙΝΑΛ να έχει τη γενναιότητα να στηρίξει μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ». Ωστόσο, αναφερόμενος στην πρόθεση του σημερινού ΚΙΝΑΛ «να πάει με πλαίσιο στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ότι «φαίνεται να βρίσκεται σε ιδιότυπη πολιτική συνεννόηση με τη Ν.Δ.». «Μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού και των ιστορικών στελεχών του, δείχνουν ότι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με τη Ν.Δ
. μετά τις εκλογές» πρόσθεσε ο ίδιος και έκανε λόγο για «μεγάλο πρόβλημα της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα το γεγονός ότι απομακρύνεται από τις αφετηριακές της αναφορές». Επιπρόσθετα, ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία και τη «νεοφιλελεύθερη συναίνεση» που επέδειξε κατά το παρελθόν συμπράττοντας με νεοφιλελεύθερες πολιτικές, σημείωσε ότι πλέον ένα μεγάλο κομμάτι της αμφισβητεί αυτή την επιλογή.

Όσον αφορά στην οικονομία, ο Π. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι «έχει αντιστραφεί η φορά των πραγμάτων, ωστόσο ,οι πληγές είναι ακόμα ανοιχτές. Βρισκόμαστε όμως σε διαφορετικό δρόμο ο οποίος μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Σχετικά με τα οικονομικά σκάνδαλα, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι «το φαύλο πολιτικό σύστημα του παρελθόντος ήξερε και έσβηνε τα ίχνη του», προσθέτοντας ότι «οφείλουμε να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες ώστε να διερευνήσουμε αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες».

«Είναι δυνατόν να λειτουργεί ένα οικονομικό σκάνδαλο χωρίς τις πλάτες της πολιτικής εξουσίας», αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Τέλος, αναφορικά με την κατάσταση στη Βενεζουέλα, ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε για την αντιπολίτευση ότι «βγαίνουν με πολιτικά ξεδιάντροπο τρόπο και υποστηρίξουν έναν άνθρωπο που αυτοαναγορεύθηκε πρόεδρος και καλεί σε εμφύλιο πόλεμο. Η θέση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: Αφήστε τους ανθρώπους στη χώρα να αποφασίσουν».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ