2019-05-03 10:00:35
Φωτογραφία για Έχει βρεθεί ο νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι
Σταθερός στην απόφαση του να αποχωρήσει από την Τσέλσι εμφανίζεται ο Ρομάν Αμπράμοβιτς καθώς παραμένει δυσαρεστημένος με τις βρετανικές αρχές. Μάλιστα, ο Ρώσος μεγιστάνας δεν κρύβει την ενόχληση του από την αλλαγή πλεύσης της βρετανικής κυβέρνησης, που δημιουργεί προβλήματα στην ανανέωση νέας βίζας σε Ρώσους επιχειρηματίες, μέχρι να αποδείξουν την προέλευση του πλούτου τους.

Ο Αμπράμοβιτς, πάντως, φρόντισε να αξιοποιήσει τις εβραϊκές ρίζες του και ως πρόεδρος της ομοσπονδίας εβραϊκών κοινοτήτων της Ρωσίας, κατάφερε να εκδώσει διαβατήριο του Ισραήλ, επωφελούμενος των ευεργετικών διατάξεων, που διέπουν τη χώρα με το Ηνωμένο Βασίλειο.  Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως λύθηκαν και όλα του τα προβλήματα με την βρετανική κυβέρνηση, η οποία είναι σε κόντρα με τον πρόεδρο της Ρωσίας και προσωπικό φίλο του ιδιοκτήτη των «μπλε», Βλάντιμιρ Πούτιν. Ο 51χρονος μεγιστάνας έχει απορρίψει προτάσεις που έφτασαν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ απευθύνθηκε στην αμερικανική τράπεζα «Raine Group» της Νέας Υόρκης, ώστε να λειτουργήσει συμβουλευτικά στη πιθανότητα μερικής ή ολικής πώλησης του συλλόγου
. Για το τελευταίο ενδεχόμενο, πηγές από το περιβάλλον του κοστολογούν την αγγλική ομάδα στα 3.4 δισ. ευρώ! Στο μεταξύ αγγλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας, σερ Τζέιμς Ράτκλιφ, είναι έτοιμος να καταθέσει πρόταση για την αγορά των μετοχών της λονδρέζικης ομάδας. Ο Αγγλος επιχειρηματίας με περιουσία που υπερβαίνει τα 21 δισεκατομμύρια  δολάρια, σύμφωνα με τους «Times», έχει κάνει την κρούση προς την πλευρά του Αμπράμοβιτς. Το 2003, ο Αμπράμοβιτς αγόρασε τους "μπλε" στο ποσό των 190 εκατ. ευρώ και από τότε έχει επενδύσει 1.2 δισ. ευρώ επιπλέον ως εσωτερικό δάνειο για να καλύπτει τις ετήσιες ανάγκες της ομάδας. Ο Ράτκλιφ, ο πιο πλούσιος Βρετανός πολίτης, για πρώτη φορά επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για τις μετοχές της Τσέλσι, ξεκαθαρίζοντας πως: «ποτέ μη λες ποτέ, δεν ξέρω που θα καταλήξουν όλες αυτές οι κουβέντες...»
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ