2019-05-09 17:13:25
Φωτογραφία για ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ «ΣΚΛΗΡΟΣ» ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ…ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ! (βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν λίγο καιρό μεγάλη εντύπωση έκανε η δήλωση της γνωστής Τουρκάλας πολιτικού, Μεράλ Ακσενέρ, που είχε δηλώσει ότι ο Ερντογάν θέλει τους S-400 όχι για να αντιμετωπίσει εχθρική απειλή αλλά για τα…τουρκικά F-16, που μπορεί να βομβαρδίσουν την προεδρική κατοικία και γι’ αυτό και θα τους εγκαταστήσει στην Άγκυρα.

Παρά τις συνεχιζόμενες από το καλοκαίρι του 2016 εκκαθαρίσεις στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, το τοπίο δεν είναι καθόλου καθαρό, όπως αναφέρουν πολλοί πολιτικοί παρατηρητές και πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος για κάτι… «απρόοπτο» που αυτή την φορά, όπως αναφέρεται, θα είναι πολύ πιο επικίνδυνο και κυρίως αιματηρό καθώς θα πνίξει την χώρα στο αίμα.

Τον περασμένο Ιούνιο ο έγκριτος αρθογράφος της Hürriyet, ο Abdulkadir Selvi, έγραφε ότι πάντα υπάρχει η πιθανότητα ενός νέου πραξικοπήματος και αυτή την φορά το αίμα θα ρέει ποτάμι σε όλη την χώρα, «Çok kan akacak»!

Παράλληλα σύμφωνα με ένα πολύ αποκαλυπτικό άρθρο στην τουρκική επιθεώρηση Aydınlık, ο πρώην διοικητής της πολεμικής αεροπορίας και στρατιωτικός εισαγγελέας, συνταγματάρχης Ahmet Zeki Üçok γράφει ότι στο τουρκικό στρατό υπάρχουν ακόμα πολλοί πυρήνες που θέλουν να δουν τον Ερντογάν να…ανατρέπεται.

Μέχρι σήμερα έχουν αποπεμφθεί 7 χιλιάδες 500, δηλαδή μονή το 10 με 15%. Ακόμα υπηρετούν περίπου 40 με 50 χιλιάδες αξιωματικοί αντί-Ερντογάν πεποιθήσεων.

Ειδικά στην πολεμική αεροπορία που συνεχίζονται οι συλλήψεις όπως υποστήριξε μετά το αποτυχών πραξικόπημα συνελήφθηκαν 280 πιλότοι. Από αυτούς κρατούνται 100 για να δικαστούν για εσχάτη προδοσία. Οι άλλοι 180 αμφιβόλου φρονήματος έχουν παραμείνει στις τάξεις της πολεμικής αεροπορίας.

Πρόβλημα υπάρχει όπως ανέφερε και στο διπλωματικό σώμα, κυρίως στους στρατιωτικούς ακολούθους, όπου κυριαρχούν οι προσκείμενοι στον Γκιουλέν και Κεμαλικοί. Ακόμα και την δικαιοσύνη αλλά και στις μυστικές υπηρεσίες, ανέφερε και την ΜΙΤ, υπάρχουν πυρήνες που δεν θέλουν τον Ερντογάν.

Όλα αυτά σκιαγραφούν μια εικόνα ανασφάλειας και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και ορισμένες ξένες πρεσβείες στην Άγκυρα που φροντίζουν συνεχώς να ενισχύουν το προσωπικό ασφαλείας.

[embedded content]

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr



Αξιολογήστε Το

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ