2019-05-12 11:45:39
Φωτογραφία για Πως θα διαπιστώσετε την ορθότητα των ποσών στην ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 2018 - Επέκταση ετών μονάδων εκστρατείας (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)
Σε συνέχεια της ανάρτησής μας ΕΔΩ.

Ενημέρωση από τον Οικονομικό Σύμβουλο Συντονιστικού 3 ΕΑΑ κ. Αντωνιάδη Ιωάννη για τα παρακάτω θέματα:

1. Βεβαίωση συντάξεων έτους 2018:

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΑΣ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΑΣ (ΕΤΟΥΣ 2018) ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΟΡΥΒΗΘΗΚΑΤΕ, ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΑ -ΩΣ ΚΑΘΑΡΑ- ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΡΟΠΟ:

- Μεταβείτε στο Ε1 της φορολογικής σας δήλωσης, που ήδη είναι συμπληρωμένα τα οικεία ποσά.

- Το τελικό ποσό που εισπράξαμε θα το επιβεβαιώσετε στον ΚΩΔΙΚΟ 619 του Ε1. Δείτε εάν συμφωνεί με το ποσό που κατατέθηκε στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

- Για περαιτέρω ανάλυση ποσών, διπλό κλικ στα αναγραφόμενα ποσά στον κωδικό 303 (ή στον 619) όπου εμφανίζεται το αφορολόγητο των αναδρομικών.... εάν από αυτό το ποσό, αφαιρέσετε τον Φόρο, θα πρέπει φυσιολογικά να δείτε το ποσό που εισπράξατε....!!! εάν όχι ....τρεχάτε ποδαράκια μου Όσον αφορά στην τελική υποβολή της φορολογικής δήλωσης, συνιστάται η περαιτέρω αναμονή (έτσι κι αλλιώς έχουμε έως το τέλος Ιουνίου πολλές ημέρες ακόμη)....Και αυτό γιατί αναμένεται η έκδοση σχετικής εγκυκλίου για το θέμα της Εισφ
. Αλληλεγγύης και του αφορολογήτου των αναδρομικών (αλλαγή κωδικού εμφάνισης στο Ε1).

2. Επέκταση ετών μονάδων εκστρατείας

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 11 ν.4609/2019 ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΣΕ «Ρυθμίσεις μέριμνας προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις»:

- Η πρώτη παράγραφος αφορά στην επέκταση των ετών μονάδων εκστρατείας (αυτά που διπλασιάζουν το συντάξιμο χρόνο, άρα και την ανταποδοτική σύνταξη) στα στελέχη που έχουν υπηρετήσει σε μονάδες ανά τη χώρα (ανεξαρτήτως γεωγραφικού προσδιορισμού) ασκώντας καθήκοντα της ειδικότητάς τους (ουσιαστικά για όλα τα στελέχη πλέον).

ΕΡΕΥΝΗΤΕΑ η ΜΗ αναδρομικότητα της ισχύος της συγκεκριμένης διάταξης (δλδ. για στελέχη που αποστρατεύθηκαν πριν την ισχύ του συγκεκριμένου νόμου).

- Η δεύτερη παράγραφος που αφορά στην απόδοση καταληκτικού βαθμού στα στελέχη που προέρχονται από ΣΜΥ και ΣΜΥΝ, έρχεται σε συνέχεια της ισχύος της συγκεκριμένης διάταξης και για τα στελέχη που προέρχονται από τις αντίστοιχες παραγωγικές Σχολές της Π.Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

1) Ρυθμίσεις σταδιοδρομικής φύσης Αποφοίτων ΣΜΥ και παραγωγικών Σχολών Υπαξιωματικών ΠΝ (ΑΙΤΗΣΗ)

2) Αναδρομικά Ειδικών Μισθολογίων: Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απαλλαγή από ειδική εισφορά αλληλεγγύης (ΦΕΚ)
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ