2012-06-13 16:19:47
Φωτογραφία για «Αν έγιναν αδικήματα, να διωχθούν»
 Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Illuminati» φιλοξενήθηκε ο γνωστός νομικός, κ. Μπάμπης Αποστολίδης και είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Κώστα Χήτα και τον Γιώργο Συρίγο, με αφορμή την σύλληψη από την αστυνομία 34 οπαδών του ΠΑΟΚ με βαριές κατηγορίες. Μιλώντας για το θέμα που έχει δημιουργηθεί και αναστατώσει την πόλη, ο κ. Αποστολίδης τόνισε αρχικά : «Η αστυνομία υποστηρίζει ότι έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα και κάνει την δουλειά της. Σχηματίζονται οι δικογραφίες αυτή την στιγμή και μόλις ετοιμαστούν θα ξέρουμε τι έκανε και γιατί κατηγορείται κάθε συλληφθείς. Είναι μια απολύτως νόμικη διαδικασία, το έγκλημα και η βία θα πρέπει να πατάσσονται κάθε εποχή, δεν σημαίνει ότι επειδή έχουμε μια κρίση στην κοινωνία και στην πολιτική τώρα δεν θα πρέπει να γίνονται συλλήψεις. Αν όντως έχουν γίνει τα αδικήματα αυτά πρέπει να διωχθούν, δεν βλέπω κάποιο λόγο για να μην συμβεί αυτό»

Στην παρατήρηση ότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει από τον τρόπο που έγιναν οι συλλήψεις αλλά και γιατί βλέπει να μην γίνεται τίποτε και να μην τιμωρούνται όσοι έχουν βλάψει την πολιτεία :

«Έχετε δίκιο εν μέρει σε αυτό αλλά η έξαρση της βίας δεν είναι συνέπεια των πολιτικών εξελίξων, νομίζω ότι είναι ανεξάρτητα πράγματα. Σε αντίθετη περίπτωση σε λίγο θα πρέπει να λέμε «μπράβο» στον Κασιδιάρη ή σε κάποιο μετανάστη που θα μπουκάρει σε κάποιο σπίτι. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι πολύς κόσμος έχει ήδη πάει φυλακή, ποιος θα μπορούσε να φανταστεί καν πριν από 2 χρόνια ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα είναι στην φυλακή τώρα; Δεν πιστεύω λοιπόν ότι έπαιξαν τα πολιτικά καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις και δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα με κάποιο συμψηφισμό, επειδή δεν πήρε φυλακή κάποιος που «έφαγε» χρήματα από το κράτος δεν μπορεί να κάνουμε τα στραβά μάτια στα υπόλοιπα. Αν το δεχθούμε αυτό θα πρέπει σε λίγο να βάλουμε στρατό να φυλάει τα super - market γιατί θα μας ληστεύουν μόλις ψωνίζουμε και βγαίνουμε έξω στον δρόμο»

Συνεχίζοντας ανέφερε επίσης :

«Ας μην αρχίσουμε τις πολιτικές αναλύσεις τώρα γιατί και εκεί έχουν μπερδευτεί όλα, γνωστά στελέχη έχουν πάρει μεταγραφή σε άλλα κόμματα. Για παράδειγμα, τον κ. Φωτόπουλο τον μάθαμε ως συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ και τώρα είναι στον Συνασπισμό, ο κ. Κοτσακάς ήτανσύμβουλος του Τσοχατζόπουλου και τώρα είναι του Τσίπρα. Έχει μπερδευτεί ο κόσμος αλλά αυτά τα παιδιά δεν την ψώνισαν για αυτόν τον λόγο και συνελήφθησαν τώρα από την αστυνομία. Δεν μπορεί να γίνουμε φαρ -ουέστ, όλοι μαζί όμως πρέπει να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε την κατάσταση, αντιλαμβάνομαι ότι όλοι είμαστε οργισμένοι αλλά η οργή δεν είναι καλός σύμβουλος όταν πρέπει να ψηφίσουμε. Πολλοί δεν με πίστευαν όταν έλεγα ότι θα βγουν βουλεύματα και θα πάει κόσμος φυλακή, τώρα όμως αρκετοί είναι ήδη εκεί και άλλοι θα πάνε σύντομα. Σας λέω από την εμπειρία μου στα δικαστήρια ότι οι δικαστές που έχουμε τώρα τρώνε σίδερα, είναι έντιμοι και καθαροί. Τα παιδιά που συνελήφθηκαν έκαναν ότι έκαναν και πριν από την οικονομική κρίση, οφείλουμε να τα δούμε όλα με ψύχραιμο μυαλό και να κάνουμε σωστές εκτιμήσεις. Στην συνέχεια θα δούμε αν τα παιδιά είναι πράγματι παιδιά ή πληγή. Ξέρετε ότι συνειδητά απέχω από τέτοιες δίκες, μόνο μια φορά το έκανα για 1 οπαδό του ΠΑΟΚ που είχε συλληθφεί στην Ξάνθη και το έκανα γιατί ήταν σαφές από την δικογραφία ότι ήταν αθώος. Να είμαστε λοιπόν ψύχραιμοι πάνω από όλα αλλιώς να πάρουμε μερικά λεωφορεία και να πάμε στην Πολωνία να τα σπάσουμε επειδή μας αδίκησαν οι διαιτητές στα παιχνίδια. Πρέπει να ξέρουν όλοι ότι δεν μπορεί να παίζουν με την περιουσία και την ασφάλεια των άλλων, ας κρατήσουμε λοιπόν χαμηλά τους τόνους» 
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ