2019-05-12 14:41:14
Φωτογραφία για Αλ. Τσίπρας: Μέριμνά μας να διασφαλίσουμε ίσους όρους πρόσβασης στην περίθαλψη
«Δεν υπάρχει πολυτιμότερο πράγμα από την ανθρώπινη ζωή και μέριμνα της Πολιτείας είναι να διασφαλίζει ίσους όρους και ίσες δυνατότητες πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα και ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας των πολιτών σε αυτή τη χώρα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας την πέμπτη βάση Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο Ακτίου. «Σήμερα εγκαινιάζοντας την τρίτη βάση Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο Άκτιο, την τελευταία τετραετία, κάνουμε πράξη το όραμά μας να καλύψουμε όλη τη δυτική Ελλάδα, τα Ιόνια νησιά αλλά και τα ορεινά χωριά της Ηπείρου», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Όπως επισήμανε: «Οι νησιώτες και όσοι διαμένουν σε ορεινά χωριά είχαν για πάρα πολλά χρόνια μια εγγενή ανισότητα καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης». «Αποτελούσε για μας πρώτη μέριμνα να διασφαλίσουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό και να μειώσουμε τόσο το χρόνο, όσο και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών
. Προσπαθήσαμε να συνεργαστούν τα υπουργεία Υγείας και Άμυνας» συνέχισε, δηλώνοντας «υπερήφανος που αυτά τα χρόνια καταφέραμε να αναδείξουμε τις δυνατότητες που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, όχι μόνο την αποτρεπτική τους ικανότητα που είναι πανθομολογούμενη, αλλά να αξιοποιήσουμε τις δυνατότης και τις δυνάμεις προκειμένου να προσφέρει και κοινωνικό έργο δίπλα στον άνθρωπο».

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν οι Υπουργοί Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο Υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός Αεροπορίας Γεώργιος Μπλιούμης, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Τζανετής και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

O Πρωθυπουργός έφτασε στο αεροδρόμιο συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Μπέττυ Μπαζιάνα και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες που προσφέρει το ελικόπτερο που βρίσκεται στη δύναμη της βάσης.

Ο κ. Τσίπρας εγκαινίασε το μεσημέρι το νέο νοσοκομείο Λευκάδας, ενώ θα ολοκληρώσει τη διήμερη περιοδεία του στην Ήπειρο με την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στις 19:30 στα Ιωάννινα.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συμφώνησαν να αποζημιωθεί!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Συμφώνησαν να αποζημιωθεί!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ