2019-05-13 18:57:00
Φωτογραφία για Μακρόν κατά Μέρκελ μέσω Βέμπερ
Άδηλο το μέλλον του Μάνφρεντ Βέμπερ ως υποψηφίου για το αξίωμα του Προέδρου της Κομισιόν, σχολιάζει η Deutsche Welle σημειώνοντας πως σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung ο Εμμανουέλ Μακρόν λίγες ημέρες πριν το συμβούλιο κορυφής στο Σιμπίου, προσκάλεσε τον Ολλανδό Πρωθυπουργό σε δείπνο. «Η συνάντηση» γράφει η εφημερίδα «συμβολίζει τη συμμαχία δύο ανδρών, να πάρουν στα χέρια τα νήματα εξουσίας στην Ε.Ε.….και να τοποθετηθούν απέναντι σε έναν κοινό αντίπαλο, την Άγκελα Μέρκελ». 

Στο άρθρο περιγράφονται οι προσπάθειες σύμπτυξης ενός νέου πολιτικού φορέα με το όνομα «Αναγέννηση» που θα εναντιωθεί στην αρχή των επικεφαλής υποψηφίων, των λεγόμενων Spitzenkandidaten, για την πλήρωση των ανώτατων θεσμικών αξιωμάτων. Η συνάντηση έγινε το περασμένο Σάββατο στο Στρασβούργο με τη συμμετοχή όλων των φιλελεύθερων κομμάτων, που θα ήθελαν μελλοντικά να επηρεάζουν αποφασιστικά την ευρωπαϊκή πολιτική. 


«Εκτός από τον Γάλλο Πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ ο Γάλλος Πρόεδρος υποδέχθηκε μεταξύ άλλων στο Στρασβούργο το γερμανικό FDP, το αυστριακό Neos, τους Ciudadanos από την Ισπανία και από την Ολλανδία το κόμμα VVD του Μαρκ Ρούτε και το D66» γράφει η εφημερίδα. «Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η ''Αναγέννηση'' αναμένεται να αποσπάσει 100 από τις 751 έδρες του ευρωκοινοβουλίου …Το πώς θα διαμορφωθεί το πόκερ, από το οποίο θα αποφασιστεί ποιοι θα αναδειχθούν επικεφαλής της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είναι εντελώς ανοιχτό».

D.Welle

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ