2019-05-14 07:10:36
Φωτογραφία για Πότε θα βγει η Προκήρυξη των Ειδικών Φρουρών;
Δημοσιεύουμε κείμενο που λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr: Αξιότιμη Κ. Υφυπουργέ Αικατερίνη Παπακώστα - Σιδηροπούλου με αφορμή τη συγκεκριμένη επιστολή που σας

στέλνουμε, σας ζητάμε να μας πείτε γιατί δεν ανακοινώνετε Προκήρυξη Ειδικών Φρουρών (εφόσον πλέον το επιτρέπουν οι συνθήκες) ;  Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ χρειάζεται άμεση ενίσχυση από Ειδικούς Φρουρούς , η ασφάλεια πρέπει να αποκατασταθεί παντού στη χώρα «και αυτό είναι απόλυτη προτεραιότητα». Έχει την υπηρεσιακή ικανότητα για να το κάνει, αλλά χρειάζεται  άμεση ενίσχυση.

   Τον Σεπτέμβρη του 2014 θα δημοσιευόταν η προκήρυξη 500 Ειδικών Φρουρών επί Νέας Δημοκρατίας (ήταν σε αναμονή έγκρισης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους). Όπως όλοι γνωρίζουμε η προκήρυξη δεν έγινε δεκτή από την Τρόικα.

Έχουν περάσει από τότε περίπου 5 χρόνια χωρίς προσλήψεις Ειδικών Φρουρών (επί ΣΥΡΙΖΑ).

Το ΣΥΡΙΖΑ παρατηρούμε ότι κάνει επιλεκτικά προσλήψεις όπως ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ κλπ, εκτός Σωμάτων ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ - ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΕΠ.ΟΠ).


{ Ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί με εγγυήσεις 

διαφάνειας και με την παρουσία του ΑΣΕΠ }  

Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΣ:  

(07/11/2018)

(Συνέντευξη της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στην ΕΡΤ1)

ΠΗΓΗ:

http://www.mopocp.gov.gr/index.php?option=ozo_content&lang=&perform=view&id=6543&Itemid=674

«Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σήμερα βλέπω ότι έχουμε ανάγκη από προσωπικό στην Πυροσβεστική. Μας λείπουν δηλαδή θέσεις, όπως και στην Ελληνική Αστυνομία που, όταν συζητάμε και μιλούν τα κόμματα ότι θέλουμε υψηλότερη ποιότητα στην Ασφάλειά μας, αυτό σημαίνει και ένα στελεχιακό δυναμικό που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες, που δεν το έχουμε».  

Και υπάρχει μία ομπρέλα θεσμική που δεν αμφισβητείται η αξιοπιστία [της], που θα κάνει τις προσλήψεις, που είναι το ΑΣΕΠ».  

 Υ.Γ. Εμείς που θέλουμε και περιμένουμε ακόμη να βγει αυτή η προκήρυξη, γνωρίζουμε ότι σε λίγους μήνες θα γίνουν εκλογές. Η ολοκλήρωση αυτής της 4ετίας, μας δείχνει πως δεν μας δόθηκε μία ευκαιρία να γίνουμε Ειδικοί Φρουροί. Το ΣΕΦΕΑΑ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήθελαν και θέλουν να προβούν σε προσλήψεις Ειδικών Φρουρών.

Παρακαλείσθε όπως ανακοινώσετε δημόσια και να μας πείτε αν είστε διατεθειμένη να προκηρύξετε τον επικείμενο διαγωνισμό, ώστε να πράξουμε και εμείς κατάλληλα.

Η Νέα Δημοκρατία πριν λίγες μέρες δεσμεύτηκε να κάνει προσλήψεις Ειδικών Φρουρών, εφόσον βγει Κυβέρνηση.

Δεν πρόκειται για κομματικές προσλήψεις, εφόσον υπάρχει το 

ΑΣΕΠ.

ΠΗΓΗ:

http://www.bloko.gr/2019/05/1500_12.html

https://www.protothema.gr/politics/article/889777/mitsotakis-live-o-tsipras-efoson-ittithei-stis-euroekloges-prepei-na-paei-sto-zappeio-kai-na-paraitithei/

............................................................................ Τέλος διαπιστώνοντας την ευαισθησία σας 

που επιδεικνύεται για την άμεση στελέχωση

της Ελληνικής Αστυνομίας, προσδοκούμε 

και 

αναμένουμε να επενδύσετε και σε μας 

που σας στηρίξαμε.

Με τιμή,

Οι 28αρηδες υποψήφιοι
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ