2019-05-14 08:19:25
Φωτογραφία για «Μπέρδεμα» με το μηδενικό ποσό πληρωμής στο εκκαθαριστικό -Τι να προσέξετε
Στο staratalogia.blogspot.com, δημοσιεύτηκε η εξής ενημέρωση σχετικά με την υποβολή φορολογικών δηλώσεων:

«Επειδή πολλοί εξ υμών έχουμε υποβάλει την φορολογική μας δήλωση για το έτος 2018, (καθόσον είμαστε βιαστικοί), παρότι οι οδηγίες που παρέχονται στο διαδίκτυο είναι να περιμένουμε, για να μην φορολογηθούμε για τα «αναδρομικά» που λάβαμε τον Δεκ. 2018, συνιστώ την προσοχή σας στα κατωτέρω:

Εάν κατά την εκτύπωση του εκκαθαριστικού της δήλωσης σας, δείτε μηδενικό ποσό πληρωμής (0,00€), διόλου μην εφησυχάσετε!!!

Η εφορία δεν μας ξέχασε, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει βγει εγκύκλιος, που θα παρέχει σαφείς οδηγίες στην ΑΑΔΕ, για μεταφορά των ποσών από τους: κωδ:. 619 (Εισοδήματα που αποκτήσατε το 2018, τα οποία απαλλάσσονται από το φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο) —> στον: κωδ. 617 (Εισοδήματα που εξαιρούνται από φόρο και εισφορά (παρ. 2 άρθρ. 43Α Κ.Φ.Ε.).

ΑΡΑ:

Θα πρέπει απαραίτητα να πάτε στην επιλογή: «προσωποποιημένη πληροφόρηση» και να ελέγξετε, καθώς εκεί θα σας έχει έρθει το «μπουγιουρντί» πληρωμής του φόρου της ειδικής εισφορά αλληλεγγύης του νόμου 3986/11 (άρθρο 29), χρεωμένο σε 3 ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης για πληρωμή την 1η δόση την 31/7/2019.Θα πρέπει να εκτυπώσετε το σημείωμα για την πληρωμή που θα έχει την ταυτότητα οφειλής (Τ.Ο.) και με αυτό να το πληρώσετε στην Τράπεζα ή να περιμένετε μέχρι να βγει η ερμηνευτική εγκύκλιος του ν. 4607/2019 (άρθρο 52).Στη συνέχεια σύμφωνα με τις οδηγίες που θα παρέχονται στην ανωτέρω εγκύκλιο, θα πρέπει να κάνουμε τροποποιητική δήλωση για το έτος 2018, για να εξαιρεθούμε του ποσού αυτού, σε συνεννόηση με το λογιστή μας». 

 https://www.aftodioikisi.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ