2019-05-14 21:36:13
Φωτογραφία για Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για τους πολλούς
Επίθεση εναντίον της Ν.Δ. και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση στο Αιγάλεω, μιλώντας για σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων στις εκλογές. «Ο κόσμος τους, ο κόσμος των ελίτ, είναι η Ελλάδα της βαθιάς κρίσης και της χρεοκοπίας. Είναι η Ελλάδα στην οποία υποφέρουν οι πολλοί για να καλοπερνούν οι λίγοι. Τη ζήσαμε αυτή την Ελλάδα, στο πετσί μας» ανέφερε και πρόσθεσε: «Όταν έκλειναν σχολεία και νοσοκομεία, την ώρα που έκαναν δωράκια στις πολυεθνικές του φαρμάκου. Όταν μείωναν 30% τον κατώτατο μισθό, για να κάνουν τα χατίρια των βιομηχάνων. Όταν πετσόκοβαν τις συντάξεις και διέλυαν το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα για να στείλουν πελατεία στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Όταν φόρτωναν τα βάρη της κρίσης στους πολλούς και ενίσχυαν την προκλητική φοροασυλία του μεγάλου πλούτου, των βιομηχάνων, των καναλαρχών, των ολιγαρχών αυτού του τόπου».


Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκη ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να μην τον γιουχάρουν αλλά να του πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσία του στη ζωή, διότι όσο και να τον συμβουλεύουν οι επικοινωνιολόγοι του, του ξεφεύγουν στις τελευταίες συνεντεύξεις και δεν το κρύβει ποια είναι η Ελλάδα που οραματίζεται, το σχέδιο του και το πρόγραμμά του.

Εν συνεχεία επισήμανε ότι «ο κόσμος των πολλών δεν τον αφορά τον κ. Μητσοτάκη, του είναι ούτως ή άλλος ξένος, αλλά του είναι και ασήμαντος» και απευθυνόμενος στους πολίτες του Αιγάλεω σημείωσε ότι «δεν σας ξέρει και δεν τον ενδιαφέρει να σας μάθει». Ακολούθως τόνισε ότι «δεν ξέρει και δεν τον ενδιέφερε ποτέ να μάθει πως ζείτε, ποιες είναι οι αγωνίες σας, ποια τα όνειρα σας. Στις λαϊκές γειτονιές, οι άνθρωποι γι' αυτόν είναι απλοί αριθμοί σε λογιστικά φύλλα. Άνθρωποι που η κοινωνική τους καταγωγή και ο τόπος που μεγάλωσαν ορίζει αμετάκλητα και την θέση τους σε αυτή την κοινωνία. Γι' αυτό και ο άνθρωπος, μίλησε για τα νέα παιδιά στο Περιστέρι που γίνονται ψυκτικοί». Και πρόσθεσε: «Δεν ήταν τυχαίο που στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη ένας νέος που θέλει να γίνει ψυκτικός είναι από το Περιστέρι και όχι στην Εκάλη ή την Πολιτεία ή το Πανόραμα της Βούλας».

Συνεχίζοντας τα πυρά του κατά του Πρόεδρου της Ν.Δ. τόνισε: «Έχει μια πολύ σαφή θέση στο μυαλό του για το ποια είναι η θέση και ο προορισμός του καθενός σε αυτή τη χώρα. Έχει σαφή αντίθεση με την ίδια την ιδέα της κοινωνικής κινητικότητας που αποτέλεσε το υπόβαθρο της συλλογικής προόδου για την ελληνική κοινωνία από τον πόλεμο και μετά», και συνέχισε: «Γιατί η Ελλάδα που βρήκε ξανά περπατησιά και όρθωσε ξανά το ανάστημα της μετά τα δύσκολα χρόνια, δεν ήταν δημιούργημα της αριστοκρατίας και των ελίτ της. Η Ελλάδα αναγεννήθηκε από τα παιδιά των αγροτών στη Λάρισα που έγιναν γιατροί. Από τα παιδιά των κτηνοτρόφων στην Ήπειρο που έγιναν μηχανικοί. Από τα παιδιά των λιμενεργατών του Πειραιά που έγιναν επιστήμονες. Από τα παιδιά των μεροκαματιάρηδων στο Περιστέρι που έγιναν δικηγόροι. Αυτό ήταν το κοινωνικό συμβόλαιο της μεταπολεμικής Ελλάδας. Ένα κοινωνικό συμβόλαιο που δεν έσπασε ποτέ. Και δεν θα σπάσει ούτε τώρα από τη νεοφιλελεύθερη μανία του κ. Μητσοτάκη». «Εδώ λοιπόν βρίσκεται η διαφορά μας», συμπλήρωσε. Υποστήριξε πως «δεν έχουμε όλοι σε αυτό τον τόπο το ίδιο όραμα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν το κρύβει. Είναι συνεπής με τα συμφέροντα της τάξης του, με τον κόσμο που θέλει να εκπροσωπήσει. Ο κόσμος των πολλών δεν τον αφορά».

Θέτοντας τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα δυο κόμματα ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Ο δικός μας κόσμος είναι η Ελλάδα των πολλών, που αποκαθιστά αδικίες, επουλώνει τις πληγές της κρίσης, στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις, ανακτά την κυριαρχία της και ξεμπερδεύει με τις προσταγές και τους καταναγκασμούς των τεχνοκρατών της τρόικα και του ΔΝΤ, επενδύει στους ανθρώπους της, δίνει δυνατότητες και ευκαιρίες στη νέα γενιά» και εν συνεχεία παρουσίασε αναλυτικά τα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση το διάστημα μετά την έξοδο από τα Μνημόνια.

Αναγνώρισε ότι «υποχρεωθήκαμε σ'ένα δύσκολο συμβιβασμό τον Ιούλιο του '15, ήταν αναγκαίος ο συμβιβασμός. όμως δεν ερωτευτήκαμε εμείς τα μνημόνια», υπογράμμισε πως «το πιο σημαντικό για μένα ήταν ότι καταφέραμε μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές καταφέραμε και σημαντικές νίκες για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια» και, διαβεβαίωσε ότι «δεν πετάμε στα σύννεφα. Ξέρω ότι οι πολλοί περνούν ακόμα δύσκολα. Έχουμε όμως αποδείξει ότι η έγνοια είναι σ'αυτούς». Επισήμανε ότι «το σημαντικότερο που κάναμε στην υγεία είναι ότι βάλαμε ένα τέλος στο πάρτυ της διαπλοκής, στο πάρτι της σπατάλης, στο πάρτι της διαφθοράς».

Παράλληλα, εξέφρασε την υποστήριξή του στην Περιφερειάρχη Αττικής και εκ νέου υποψήφια Ρένα Δούρου, λέγοντας ότι «πολεμήθηκε από συγκεκριμένη μερίδα των μέσων ενημέρωσης όσο κανένας άλλος Περιφερειάρχης ή Υπερνομάρχης» και σημείωσε: «Όμως η Ρένα πρέπει να κριθεί για τα έργα της, για τους πόρους που έδωσε στους φτωχότερους Δήμους της Αττικής και όχι για τα ρουσφέτια που δεν έκανε στα γνωστά συμφέροντα που την έβαλαν στη μπούκα. Και έκανε πολλά έργα σε όλη την Αττική». Και διατύπωσε την πεποίθηση ότι «γι' αυτό η Ρένα θα είναι στο τιμόνι της Περιφέρειας για τα επόμενα 4 χρόνια. Γιατί στο τέλος μιλάει το έργο και όχι η προπαγάνδα». «Τα πεπραγμένα μας και το σχέδιο για την επόμενη μέρα είναι ο οδοδείκτης για την Ελλάδα των πολλών», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Επιτιθέμενος εκ νέου στον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε ότι «ο κόσμος ακούει τις τελευταίες μέρες τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρεται στις ανατριχιαστικές ιδέες που έχει για την χώρα. Σήμερα μας είπε να βάλουμε τους δημόσιους λειτουργούς να δουλεύουν για χάρη των ιδιωτών» και απαντώντας στην κριτική για τα επιδόματα είπε: «Ας το καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης. Τα επιδόματα δεν είναι ελεημοσύνη. Είναι κοινωνική δικαιοσύνη».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ