2019-05-15 09:42:45
Φωτογραφία για Ποιες αιτίες προκαλούν τον κολικό του νεφρού και πώς θα το αντιμετωπίσετε;
Χαρακτηρίζεται από έντονο δυνατό πόνο, ίσως τον πιο δυνατό πόνο που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Mayo Clinic, ο πόνος αν δεν είναι δυνατός από την αρχή, εμφανίζεται ως αίσθημα βάρους ή ως σφίξιμο στην περιοχή του νεφρού και στη συνέχεια αυξάνεται σε ένταση, προκαλώντας έντονη δυσφορία στον ασθενή.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα με τα οποία εμφανίζεται ο κολικός του νεφρού είναι:

Οξύς πόνος κάτω από τα πλευρά, προς το πίσω μέροςΠόνος που εντοπίζεται στην κάτω κοιλιακή χώρα και στη βουβωνική χώραΠόνος που εκδηλώνεται κατά κύματαΠόνος κατά την ούρησηΘολά και δυσώδη ούραΝαυτία και έμετοςΜη φυσιολογικό χρώμα ούρωνΣυχνοουρίαΠυρετός και ρίγη, εάν υπάρχει μόλυνσηΜικρές ποσότητες ούρων

Ένοχες αιτίες

Οι αιτίες που προκαλούν τον κολικό του νεφρού μπορεί να είναι:

Νεφρική ανεπάρκειαΟυρολοίμωξηΧημειοθεραπείαΟυρική αρθρίτιδα, ένας τύπος αρθρίτιδας που προκαλείται από συσσώρευση του ουρικού οξέος στις αρθρώσειςΥπερασβεστιουρία, περίσσεια, δηλαδή, ασβεστίου στα ούραΥπερουρικοζουρία, περίσσεια, δηλαδή, ουρικού οξέος στα ούραΦλεγμονώδης νόσος του εντέρου, συμπεριλαμβανομένων της νόσου του Crohn και της ελκώδους κολίτιδας.


Αντιμετώπιση

Τις περισσότερες φορές ο οργανισμός θα αποβάλλει μόνος του τις πέτρες στα νεφρά. Για το λόγο αυτό, καλό είναι οι πάσχοντες να πίνουν 2-3 λίτρα την ημέρα, ενώ για την αντιμετώπιση του πόνου ο γιατρός μπορεί να χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή όπως: αντιβιοτικά, διουρητικά, παυσίπονα.

Άλλες θεραπείες για τον κολικό του νεφρού περιλαμβάνουν:

Λιθοτριψία, με τη χρήση υπερήχων δονήσεων προκειμένου να σπάσουν οι πέτρες στους νεφρούςΧειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση μεγάλων λίθωνΟυρηθροσκόπηση, μία ελάχιστα επεμβατική χειρουργική διαδικασία

Πηγή: healthreport.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ