2019-05-15 21:28:46
Φωτογραφία για Athens Pride 2019: Στις 8 Ιουνίου με σλόγκαν «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία»
Η παρέλαση θα ξεκινήσει το Σάββατο, 8 Ιουνίου στις 18.30 στην πλατεία Συντάγματος -

Το 15ο Athens Pride τιμά τον ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλο

Το Athens Pride 2019, με τίτλο «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία», αποτελεί ορόσημο για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Συμπληρώνονται 15 χρόνια από το πρώτο Pride στην Αθήνα και 50 χρόνια από την εξέγερση του Στόουνγουόλ στους δρόμους της Νέας Υόρκης, στις 28 Ιουνίου 1969, η οποία στάθηκε αφορμή για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο απελευθερωτικό κίνημα για την κοινότητα. Επίσης, το 15ο Athens Pride θυμάται και τιμά τον ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλο, που δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Το πρόγραμμα του Athens Pride Week 2019 ή αλλιώς Εβδομάδα Υπερηφάνειας (Σάββατο 1 Ιουνίου- Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019) παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα από τον οργανωτικό υπεύθυνο των εκδηλώσεων Μάριο Παπαδόπουλο και είναι ακόμα πιο πλούσιο από τα προηγούμενα χρόνια. Θέατρο, μουσική, εργαστήρια, προβολές, χορός και πολλά ακόμη δρώμενα συμπληρώνουν 21 μοναδικές εκδηλώσεις, που με τις επαναλήψεις τους φθάνουν τις 43. Κοινός παρονομαστής των εκδηλώσεων η ορατότητα των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων.


Η παρέλαση θα ξεκινήσει το Σάββατο, 8 Ιουνίου στις 18.30 στην πλατεία Συντάγματος. Από τις 12.00 θα λάβουν χώρα διάφορες δράσεις στην πλατεία, ενώ μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει πάρτι.

«Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζονται το ίδιο, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Αυτή είναι η Ευρώπη και δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο», τόνισε ο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κατά τον χαιρετισμό του. Αναφέρθηκε, επίσης, στην οδηγία της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία από το 2000 οι διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό είναι παράνομες, ενώ έχει υποβληθεί πρόταση για επέκταση της οδηγίας στην υγεία, την εκπαίδευση και τα αγαθά και τις υπηρεσίες, όπως η στέγαση.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μίλησε για τη διεκδίκηση «όσων είναι αυτονόητα». Η Περιφέρεια στέκεται στο πλευρό του Pride, συνέχισε, ενώ πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν «στερεότυπα, που οδηγούν ακόμα και στο θάνατο».

Την υποστήριξή της εκ μέρους του δήμου Αθηναίων, επισήμανε και η αντιδήμαρχος Νέλλη Παπαχελά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ