2019-05-15 23:10:39
Φωτογραφία για Honda: Κλείνει το εργοστάσιο στο Swindon της Αγγλίας
Σαφώς και το ενδεχόμενο Brexit έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση της Honda να

οριοθετήσει το τέλος για το εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων στο Swindon το 2021. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, όπως ανακοίνωσε η ίδια Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για το κλείσιμο του εργοστασίου, το οποίο σήμερα κατασκευάζει το Civic, θέτοντας σε κίνδυνο 3.500 θέσεις εργασίας. Η κίνηση οφείλεται σε «απρόβλεπτες αλλαγές στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία». Στην τελευταία ανακοίνωσή της, η Honda δήλωσε ότι η ανάγκη επιτάχυνσης των σχεδίων ηλεκτροκίνησης σημαίνει ότι οι πόροι, οι δυνατότητες και τα συστήματα παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα επικεντρωθούν σε περιοχές με μεγάλο όγκο ζήτησης από τους πελάτες.

Η εταιρία αναφέρει πως έχει προηγηθεί μια “σημαντική και ισχυρή” περίοδο διαβουλεύσεων, η οποία περιελάμβανε συνεισφορές της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, των συνδικάτων και άλλων εξωτερικών ομάδων. Ωστόσο, δήλωσε ότι η φάση έχει πλέον ολοκληρωθεί και το προσωπικό του εργοστασίου ενημερώθηκε στις 13 Μαΐου ότι το εργοστάσιο θα κλείσει το 2021, όταν δηλαδή το σημερινό Civic φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής του.


Η επιχείρηση θα ξεκινήσει τώρα τη δεύτερη φάση διαβούλευσης, η οποία περιλαμβάνει την οριστικοποίηση των πακέτων απολύσεων και την «αναγνώριση των επιπτώσεων στους εμπλεκόμενους έως ότου η παραγωγή σταματήσει το 2021». Η Honda δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει επίσης διαβουλεύσεις με την Task Force του Swindon, που συστάθηκε από τον Greg Clark, για να «μετριάσει τον αντίκτυπο αυτής της απόφασης στην ευρύτερη κοινωνία». Το κλείσιμο του εργοστασίου θα έχει ως αποτέλεσμα 3.500 απώλειες θέσεων εργασίας. Το εργοστάσιο του Wiltshire, το οποίο κατασκευάζει μόνο το Civic, παράγει σήμερα 150.000 αυτοκίνητα ετησίως – μακριά από την ικανότητά του αυτή των 250.000 μονάδων.

Το κλείσιμο θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τις ελπίδες της κυβέρνησης πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει ένα καθιερωμένο κέντρο κατασκευής αυτοκινήτων στη μετά Brexit εποχή. Ενώ το Brexit δεν αναφέρθηκε ως λόγος για τα σχέδια της Honda, είναι ο τελευταίος παράγοντας σε μια μεγάλη καταιγίδα για τη βιομηχανία.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ