2019-05-16 20:06:09
Φωτογραφία για Ομιλία Ξανθού στη Βουλή για φαρμακεία: «Διορθώνουμε λάθη των μνημονίων ρυθμίζοντας το ωράριο φαρμακείων!» (video)
«Ένα κομμάτι της μεσαίας τάξης μεταξύ των οποίων και οι φαρμακοοποιοί είχε δεχτεί συντριπτικά χτυπήματα στα πρώτα μνημονιακά χρόνια, αυτά διορθώνουμε! Στηρίζουμε στην πράξη το ιδιωτικό φαρμακείο ακριβώς γιατί αναγνωρίζουμε τον κοινωνικό του ρόλο».

Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναφέρθηκε στα φαρμακεία, τις μνημονιακές πολιτικές και την ρύθμιση στο ωράριο που επέρχεται με την τροπολογία που υπερψηφίστηκε πριν από λίγο.

Είπε συγκεκριμένα μεταξύ άλλων:

......«Κατά τη διάρκεια των μνημονιών, υπήρξαν σκληρές μνημονιακές ρυθμίσεις. Μεταξύ αυτών και στα φαρμακεία. Επειδή λοιπόν βγήκαμε από το μνημόνιο, έχουμε την ευχέρεια να βελτιώσουμε κάποιες ρυθμίσεις, αξιοποιούμε προς όφελος των ασθενών αλλά και της μεσαίας τάξης. Τι είναι οι φαρμακοποιοί; Δεν είναι μεσαία τάξη; Ένα κομμάτι λοιπόν της μεσαίας τάξης μεταξύ των οποίων και οι φαρμακοποιοί είχε δεχτεί συντριπτικά χτυπήματα, αυτά προσπαθούμε να διορθώσουμε! Στηρίζουμε στην πράξη το ιδιωτικό φαρμακείο ακριβώς γιατί αναγνωρίζουμε τον κοινωνικό του ρόλο. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε το ιδιωτικό φαρμακείο βασικό πυλώνα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»

Δείτε το βίντεο:
Farmakopoioi
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ