2019-05-19 07:00:18
Φωτογραφία για Η Αστυνομία τίμησε τη Γενοκτονία των Ποντίων με αγώνες ποδοσφαίρου (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Στις 19 Μαϊου 2019 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απόβαση του Κεμάλ Μουσταφά στην Σαμψούντα. Από την ημέρα αυτή ξεκίνησε και η τελευταία φάση της γενοκτονίας του Ποντιακού

Ελληνισμού που ολοκληρώθηκε το 1922 – 1923 αφήνοντας πίσω 353.000 νεκρούς επί συνόλου 700.000 κατοίκων.

Η Ελληνική Αστυνομία τιμώντας την μνήμη των νεκρών αυτών συμμετείχε σε τουρνουά ποδοσφαίρου που έγινε για τον σκοπό αυτό, μαζί με την ομάδα της ΕΡΤ και την ομάδα της UNESCO  που την αποτελούσαν βετεράνοι ποδοσφαιριστές.

Το τουρνουά μεταξύ των τριών ομάδων έγινε στο γήπεδο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο. της Λεωφόρου Αλεξάνδρας την Παρασκευή 17 Μαϊου.

Πριν την έναρξη του αγώνα ο γνωστός δημοσιογράφος Άλκης Πασαλίδης (Ποντιακής καταγωγής) έκανε μια ιστορική αναδρομή της μαύρης επετείου.

Στη συνέχεια μίλησαν οι εκπρόσωποι των ομάδων για την ΕΡΤ ο Δημήτρης Καρανικόλας, για την UNESCO ο εκπρόσωπος της κ. Αντώνης Γλύκας και για την Ελληνική Αστυνομία ο Ολυμπιονίκης πάλης διοικητής της Υ.Φ.Α.Α. Α/Α΄ Δεσκουλίδης Ηρακλής (Ποντιακής καταγωγής).


Τέλος μίλησε και ο μεγάλος κανονιέρης των Ελληνικών γηπέδων Αντώνης Αντωνιάδης επίσης Ποντιακής καταγωγής.

Στη συνέχεια δύο τραγουδίστριες της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης  με τη συνοδεία της λύρας (κεμεντζέ) είπαν Ποντιακά τραγούδια.

Εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ο Α/Δ Μαυρομάτης Βασίλης.

Πριν το εναρκτήριο λάκτισμα οι ποδοσφαιριστές φωτογραφήθηκαν με τα T-Shirts της Γενοκτονίας που έφεραν στο στήθος το  G αρχικό γράμμα της λέξης Genocide (Γενοκτονία)

Στο αγωνιστικό μέρος η ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. σε αγώνες των 30 λεπτών υπερίσχυσε τόσο της ομάδας της ΕΡΤ την οποία νίκησε με 3 - 0, όσο και της ομάδας της UNESCO με 2-0.

Στον άλλο αγώνα η ομάδα της UNESCO νίκησε την ομάδα της ΕΡΤ με 2-0.

Αρχηγός της ομάδας της ΕΛ.ΑΣ. και σκόρερ του 3ου τέρματος εναντίον της ΕΡΤ ήταν ο Στρατηγός ε.α. και τέως Υπαρχηγός του Σώματος Γιάννης Ραχωβίτσας.

ΕΛ.ΑΣ. (προπονητής Αρχ/κας Τσιμπάκης Αντώνης), Στρ/γος ε.α. Ραχωβίτσας Ιωάννης, Υ/Α΄ Χαραλάμπους Χαράλαμπος, Αρχ/κας Τικταπανίδης Αναστάσιος, Αρχ/κας Τσιρκινίδης Πέτρος, Υπαρχ/κας Μπιτσάνης Μάριος, Υπαρχ/κας Τζανέτος Διονύσιος, Υπαρχ/κας Καρακάσης Γεώργιος, Αστ/κας Ντόσκας Εμμανουήλ, Αστ/κας Αρβανίτης Άγγελος, Αστ/κας Γιώρας Ιωάννης, Αστ/κας Μπουγατσιάς Κων/νος, Αστ/κας Γιουβρής Γεώργιος,Αστ/κας Βουλτσίδης Γεώργιος, Αστ/κας Πάππος Κων/νος, Ε.Φ. Στεργιάκος Σπυρίδων, Αστ/κας Βουρνάζος Πέτρος Αστ/κας Τσίτσαρης Κώστας, Αστ/κας Δαούτης Σταυρος, Αστ/κας  Μπακόλας Αθανάσιος.

UNESKO. Μαρσώνης, Ιωαννίδης, Θεοδώρου, Καλαμάρας, Κοτσαπαναγιώτου, Αταγιάν, Τσεβρετζής, Βουζαλής, Μπαρέλης, Μπίκας, Σαρρής, Μακρυγιαννέλης, Δράγατης, Καραμάνης, Φλαμπουράρης, Γιαμαραζίδης, Βιδάλης, Κόγκας,Κανέρης.

ΕΡΤ (προπονητής και αρχηγός ομάδας Κωνσταντινίδης Δημήτρης) Στ. Καμενίδης, Α. Καμενίδης, Παγιωτέλης, Μάνδαλος, Χρυσοβέργης, Θεολογίτης, Μαχειμάρης, Αποστόλου, Κουλούρης, Δρακωτός, Φραγκολιάς, Θεοδοσίου, Μιχαλίτσης, Μπασιούκας, Χριστογιαννόπουλος, Καρανικόλας, Δελαλόπουλος, Καλούδης και η Γεωργία Παναγιωτοπούλου.

Διαιτητές του αγώνα ήταν ο Υπαρχ/κας Άρης Βάτσιος με βοηθούς τους Αρχ/κα Καρατζίκα  Αντώνη και Υ/Α΄  Κουντουρέλη Γυώργο.
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ