2019-05-20 09:00:46
Φωτογραφία για Εκλογές 2019: Από τι ώρα θα μπορούμε να ψηφίζουμε - Τι ώρα κλείνουν οι κάλπες
Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τις εκλογές της 26ης Μαΐου. Σε τέσσερις διαφορετικές κάλπες ψηφίζουν οι πολίτες στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019: Ευρωεκλογές, Περιφερειακές Εκλογές, Δημοτικές Εκλογές, Όργανα Διοίκησης Τοπικών Κοινοτήτων.

Οι πολίτες θα μπορούν να προσέλθουν στις κάλπες από τις 07:00 το πρωί ως τις 19:00 το απόγευμα.

Οι εκλογείς στην Ελλάδα ψηφίζουν σε συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο με βάση τη διεύθυνση κατοικίας τους. Μπορείτε να μάθετε εδώ πού ψηφίζετε είτε είστε Έλληνας, είτε Ευρωπαίος πολίτης.

Στην Ελλάδα, δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος των εκλογών. Άρα για τις Εκλογές του 2019, μπορούν να ψηφίσουν όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι τις 31/12/2002.

Στις εκλογές 2019 ψηφίζουν για πρώτη φορά 527.000 νέοι ψηφοφόροι εκ των οποίων 106.760 πολίτες ηλικίας 17 ετών.

Για να ψηφίσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαβατήριό σας ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Στη περίπτωση νέας αστυνομικής ταυτότητας, μπορείτε να ψηφίσετε κανονικά, εφόσον δεν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία.


Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία, θα πρέπει να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα. Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να προσκομίσουν έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας ή διαβατήριο.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ