2019-05-20 10:01:33
Φωτογραφία για Εκλογές - Του Κωνσταντίνου Τζέκη
Είναι στο αίμα μας και στο DNA των Ελλήνων οι εκλογές. Τόσο πολύ μας γουστάρει αυτή η διαδικασία ώστε την επομένη των εκλογών  ζητάμε εκλογές, για να το ευχαριστηθούμε.

Δε μας πολύ -ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, ούτε οι επιλογές μας στις κάλπες. Θέλουμε εκλογές για να μαλώνουμε στα καφενεία, να περνάνε στη γραμμή οι υποψήφιοι και να μας σερβίρουν του κόσμου τις απραγματοποίητες υποσχέσεις και μείς να χειροκροτούμε με μανία και παρατεταμένα, να γιορτάζουμε τα επινίκια με αυτοκινητοπομπές με κορναρίσματα, με συγκεντρώσεις που συνοδεύονται από εμφανίσεις των ηρώων μας και να μας τραβάνε αυθορμήτως λόγους για την σωστή μας επιλογή και τα σχέδια που έχουν και που θα εφαρμόσουν, όμως αν…. και αν….  και αν… Αλλά αυτά ενδιαφέρουν μόνο τους ίδιους, τα λένε για να τα ακούν μόνο οι ίδιοι, αφού εμείς γιορτάζουμε τη νίκη και δεν ακούμε τίποτα.

Αφού πάμε για ύπνο κατάκοποι και ευχαριστημένοι με το αυτοκίνητο μας τρακαρισμένο ολόγυρα, ονειρευόμαστε νέες εκλογές και άλλα γλέντια.


Τη Δευτέρα είμαστε λίγο παγωμένοι από τις επιλογές μας και την Τρίτη είμαστε αντίθετοι. Το παράξενο είναι ότι είμαστε όλοι αντίθετοι και οι άλλοι και οι δικοί μας.

Αλλά για να χορτάσουμε τη διαδικασία, στήνουμε όχι μια αλλά τέσσερις κάλπες στη σειρά για να το γλεντήσουμε. Άλλωστε αν χάσουμε τις Εύρο-εκλογές, μπορεί να κερδίσουμε μια από τις επόμενες τρεις, τις Περιφερειακές, τις Δημοτικές, τις τοπικές.

 Δεν μπορεί να είμαστε τόσο γκαντέμηδες. Κάποια θα κερδίσουμε για να έχουμε την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε.

 Πολλοί δεν καταλαβαίνουν γιατί το αίμα ανεβαίνει στο κεφάλι μας και είμαστε φανατισμένοι. Τελικά δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη αυτών που δεν καταλαβαίνουν. Άλλωστε πολλοί δεν καταλαβαίνουν ούτε τον ΠΙΚΑΣΟ αλλά θαυμάζουν τις δημιουργίες  του. Έτσι και μείς. Δώστε μας μαριονέτες και μείς θα τις ηρωοποιήσουμε. Δώστε μας απραγματοποίητες υποσχέσεις και μείς θα τις πιστέψουμε. Όμως κύριοι υποψήφιοι σας παρακαλούμε δώστε μας και λίγη ελπίδα. Για να ονειρευόμαστε και να προσμένουμε. Να θεωρούμε ότι σήμερα είναι η πρώτη ηλιόλουστη μέρα του υπόλοιπου της ζωής μας…
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ