2019-05-20 13:49:23
Φωτογραφία για Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις αντηλιακό
Οι ειδικοί συστήνουν να φοράμε αντηλιακό όλο το χρόνο, αλλά είναι λίγοι όσοι ακολουθούν τη συμβουλή τους.

Οι περισσότεροι από εμάς αγοράζουμε αντηλιακό μόνο το καλοκαίρι. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η διαθεσιμότητα και η ποικιλία αυτών των προϊόντων έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε ποιο απ’ όλα αυτά να επιλέξουμε. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να ξέρεις τι σημαίνουν όλα αυτά που γράφει επάνω του το αντηλιακό σου.

5+1 όροι που πρέπει να γνωρίζεις για να διαλέξεις σωστά αντηλιακό

Κάποτε, η επιλογή του αντηλιακού κάθε χρόνο βασιζόταν 50% στη μυρωδιά του και 50% στο δείκτη προστασίας που παρείχε. Ναι, το παραδεχόμαστε, είχαμε αγοράσει πολλά μπουκάλια επειδή μύριζαν καρύδα. Τα πράγματα, ωστόσο, έχουν αλλάξει. Ο ήλιος έχει αλλάξει, έχει γίνει πιο βλαβερός και τα αντηλιακά έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ. Γράφουν επάνω τους πολλά περισσότερα εκτός από το SPF και τη μυρωδιά τους και ίσως να σε έχουν μπερδέψει. Ίσως μάλιστα και να μη δίνεις ακόμα σημασία σε όλα όσα γράφουν, αλλά θα έπρεπε. Η σωστή επιλογή είναι πάρα πολύ σημαντική για να είσαι κατάλληλα προστατευμένος και εδώ ερχόμαστε εμείς για να σε βοηθήσουμε.


Έξι είναι οι όροι που αναγράφονται επάνω στα αντηλιακά και που πρέπει να γνωρίζεις.

Οil-free

Όπως σίγουρα καταλαβαίνεις, αυτό σημαίνει πως το προϊόν δεν περιέχει λιπαρά συστατικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν περιέχει κανένα συστατικό που μπορεί να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει σπυράκια, όπως για παράδειγμα η σιλικόνη. Αν λοιπόν δεν έχεις απλά λιπαρό δέρμα (οπότε το oil-free είναι ό,τι πρέπει για εσένα), αλλά έχεις τάση για σπυράκια, πρέπει να βρεις ένα αντηλιακό που να είναι επίσης silicone-free.

Μη φαγεσωρογόνο

Αυτό σημαίνει πως το προϊόν δεν προκαλεί φαγέσωρες και άρα σπυράκια και είναι κατάλληλο όχι μόνο για επιδερμίδες με τάση για ακμή, αλλά και για όλους!

Με φυσικά φίλτρα

Όπως καταλαβαίνεις, αυτό σημαίνει πως το SPF αυτών των αντηλιακών αποτελείται από μεταλλικά στοιχεία που δημιουργούν ένα φιλμ στην επιδερμίδα αποτρέποντας τις ακτίνες UV να φτάσουν σε αυτό. Ποια είναι αυτά τα μεταλλικά στοιχεία; Το titanium dioxide και το zinc oxide και θα τα δεις να αναγράφονται στην ετικέτα.

Ευρέως φάσματος

Είναι τα αντηλιακά που προσφέρουν προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB και ναι, πρέπει να βεβαιωθείς κοιτάζοντας την ετικέτα για το κατά πόσο το αντηλιακό που επέλεξες είναι ευρέως φάσματος γιατί -believe it or not- δεν είναι όλα!

Ανθεκτικό στο νερό

Είναι το αντηλιακό που θα αντέξει μία βουτιά και λίγο ιδρώτα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα αντηλιακά που είναι ανθεκτικά στο νερό, θέλουν συνεχή εφαρμογή και ανανέωση όποτε βουτάς, ιδρώνεις, σκουπίζεσαι κλπ.

Αδιάβροχο

Σε αντίθεση με τα αντηλιακά που είναι ανθεκτικά στο νερό, τα αδιάβροχα αντηλιακά παραμένουν στη θέση τους μετά από κάμποσες βουτιές και κάμποση ώρα ρακέτας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζονται ποτέ ανανέωση… Απλά ότι δεν τη χρειάζονται τόσο συχνά.

Πηγή: queen.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ