2012-06-13 21:30:05
Φωτογραφία για Δεν έχει που να πάει τα σκουπίδια ο δήμος Ηγουμενίτσας!
Ο ισχύων περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο προβλέπει τέσσερις ΧΥΤΑ (Ελληνικό, Βλαχέρνα, Καρβουνάρι, Κορύτιανη). Ο ΧΥΤΑ Κορύτιανης κατασκευάστηκε για να... δεχθεί απορρίμματα από τον πρώην Δήμο Ηγουμενίτσας (όχι Καποδιστριακό), την Κοινότητα Παραποτάμου και Κορύτιανης. Ωστόσο λειτούργησε με τελείως διαφορετικά δεδομένα, δεχόμενος τα απορρίμματα από τους Καποδιστριακούς Δήμους Ηγουμενίτσας, Παραποτάμου, Φιλιατών και Σαγιάδας κατ΄αρχήν και τους Καλλικρατικούς Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών στη συνέχεια. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να κορεστεί πολύ σύντομα και είναι προφανές και αυτονόητο ότι ο όγκος αυτών των απορριμμάτων θα πρέπει να μεταφερθεί πλέον σε έναν από τους άλλους τρεις ΧΥΤΑ.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Ηγουμενίτσας, ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου κατασκευάστηκε σαν Διανομαρχιακός, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και είναι λογικό ότι θα πρέπει εκεί να δοθεί η λύση.


Η Δημοτική Αρχή δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς της εταιρείας που λειτουργεί το ΧΥΤΑ Κορύτιανης, που όλως αιφνίδια ειδοποίησε ότι σε 12 ώρες κλείνει ο ΧΥΤΑ, φέρνοντας το Δήμο προ τετελεσμένου γεγονότος.

Φυσικό επακόλουθο όλων αυτών ήταν να αιτηθεί την εναπόθεση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου. Καλούμε τους Δήμους Σουλίου, Πάργας και Πρέβεζας που διοικούν τον ΦΟΔΣΑ Καρβουναρίου να λειτουργήσουν υπεύθυνα και να αποδεχθούν τα αυτονόητα, γιατί σήμερα ειδικά η διαδημοτική συνεργασία και η Περιφερειακή συνείδηση είναι όροι απαραίτητοι για να επιβιώσουν οι ΟΤΑ".
katoci.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ