2019-05-20 16:00:13
Φωτογραφία για ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ :  9 δεσμεύσεις για μια Καθαρή Ρόδο
Τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ και την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου επισκέφθηκε ο υπ.Δήμαρχος Ρόδου κ.Στράτος Καρίκης μαζί με στελέχη και υποψηφίους της παράταξης ΝΕΑ ΜΕΡΑ.

Ο Στράτος Καρίκης συνομίλησε με τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ και στην υπηρεσία καθαριότητας και αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και πλήρης αναδιοργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας για να απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες οι πολίτες.

Ο Στράτος Καρίκης εξήρε την προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και αναφέρθηκε στις δικές του προγραμματικές δεσμεύσεις που περιλαμβάνουν:

1ον) Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή και με αιχμή του δόρατος την ανακύκλωση. Στη Ρόδο που την θερινή περίοδο, παράγεται ένας τεράστιος όγκος απορριμμάτων, αν δεν κάνουμε την ανακύκλωση τρόπο ζωής, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα.


2ον) Συστήματα ανακύκλωσης από το Δήμο, που περιλαμβάνουν γωνιές ανακύκλωσης και πράσινα σημεία στην πόλη και στις άλλες δημοτικές ενότητες.

3ον) Αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας για να υπάρχει βέλτιστη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες και αξιοποίηση όλων των εργαζομένων. Έμφαση στην οδοσάρωση και στη μικροκαθαριότητα στους δρόμους της πόλης.

4ον) Τετραετές πρόγραμμα προμήθειας κάδων νέας τεχνολογίας και μεγάλης χωρητικότητας που έχουν τη δυνατότητα να συμπιέζουν τον όγκο των απορριμμάτων.

5ον) Εγκατάσταση μηχανημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης που αποτελούν κίνητρο, αφού τα ανακυκλώσιμα υλικά θα ανταλλάσσονται με κουπόνι εκπτώσεων σε σούπερ μάρκετ της Ρόδου, με τα οποία θα κάνει ειδική συμφωνία ο Δήμος.

6ον) Νέος τρόπος υπολογισμού των υπηρεσιών και των τελών καθαριότητας στην κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

7 ον) Πλήρης συντήρηση όλων των οχημάτων και εξοπλισμού και προμήθεια νέων για τις ανάγκες του νησιού.

8ον) Παρακολούθηση των εργαζομένων στην καθαριότητα .

9 ον) Συστηματική ιατρική παρακολούθηση για όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και μέριμνα για τον απαραίτητο προσωπικό εξοπλισμό σε υλικά και ένδυση .
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ