2019-05-21 13:08:53
Φωτογραφία για Η καλύτερη ''χακί'' συνδικαλιστική αναλογία
Του Ηλία Προύφα

Τις τελευταίες ημέρες ακούμε έντονα, πολλά και διάφορα για το μέλλον του ''χακί'' συνδικαλισμού. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ, που δίνει το δικαίωμα σε 10 πρωτοβάθμιες ενώσεις, να δημιουργήσουν ομοσπονδία.

Είναι κοινό μυστικό ότι επίκειται ίδρυση νέας ομοσπονδίας και μάλιστα συζητιέται έντονα να δημιουργηθεί και τρίτη, με πρωτοβάθμιες ενώσεις από την ΠΟΜΕΝΣ και την ΠΟΕΣ. Μάλιστα γίνεται λόγος και για δημιουργία ξεχωριστών ομοσπονδιών Αξιωματικών, Υπαξιωματικών, όπως στα ΣΑ, κάτι που όσο περνάει ο καιρός η σκέψη ωριμάζει, βρίσκοντας μεγαλύτερη ανταπόκριση στα στελέχη.

Πολλές αναταράξεις θα υπάρξουν και πολλές αλλαγές θα συμβούν στο μέλλον. Τουλάχιστον δημοσιογραφικά αυτό εισπράττουμε στο kranosgr.

Αυτή που δε φαίνεται να έχει πρόβλημα, είναι η μεγαλύτερη Ένωση Στρατιωτικών στη χώρα, που δεν είναι άλλη από την ΕΣΠΕ Λάρισας, όπου ο Πρόεδρος της Σμηναγός Θωμάς Ντιντιός, έχει καταφέρει να λειτουργεί μια Ένωση, χωρίς γκρίνιες, έριδες και εσωτερικά προβλήματα.


Αυτά είναι παιδικές ασθένειες για την ΕΣΠΕΛ, η οποία είναι θωρακισμένη καλά. 

Σ' αυτό βέβαια έπαιξαν σημαντικό ρόλο και τα μέλη του Δ.Σ, που σαν μια γροθιά στηρίζουν τον Πρόεδρο.

Πολύ σημαντικό ρόλο επίσης έπαιξε το γεγονός, ότι στο Δ.Σ της ΕΣΠΕΛ, υπάρχει εκπροσώπηση από όλους τους θεσμούς και συγκεκριμένα, 2 ΕΠΟΠ, 2 ΕΜΘ, 2 από παραγωγικές σχολές Υπαξιωματικών (ΣΜΥ, ΣΤΥΑ) και 1 μέλος απόφοιτος της ΣΣΕ. Επίσης από τα 7 μέλη του Δ.Σ, οι 3 είναι του ΣΞ και οι 4 της ΠΑ. 

Η καλύτερη ''χακί'' συνδικαλιστική αναλογία!
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ