2019-05-23 07:55:52
Φωτογραφία για Τσίπρας: Ποιός θα κυβερνά αυτό τον τόπο αν επιστρέψουν οι μαριονέτες;
«Στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη δίνουμε το παρόν ακόμη πιο δυνατά, συνεχίζουμε στα βήματά του για την ενότητα του λαού μας, την ειρήνη, τη δημοκρατία και τη προκοπή».

Με αυτά τα λόγια άρχισε την ομιλία του στην Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς συνέπεσε με την 56η επέτειο της δολοφονίας του αγωνιστή της Αριστεράς από το παρακράτος της εποχής. Επικαλούμενος δε, το ερώτημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή την επομένη της δολοφονίας «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;» ο κ. Τσίπρας το επαναδιατύπωσε, για να θέσει το δίλημμα των εκλογών: «Ποιος θα κυβερνά αυτό τον τόπο αν ο λαός μας αφήσει το παλιό σύστημα να επιστρέψει;», για να δώσει την απάντηση: «Οι ολιγάρχες, οι μιντιάρχες, οι κάτοχοι της πολιτικής δύναμης με τις μαριονέτες τους».

Όπως αναμενόταν ο Πρωθυπουργός αφιέρωσε μεγάλο τμήμα της ομιλίας του στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην επίθεση που ξεκίνησε σχεδόν σύσσωμη, πλην Ποταμιού, η αντιπολίτευση. «Στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, συντελείται τα τελευταία χρόνια ένα πείραμα εθνικού διχασμού, που πρέπει να αποτύχει, όσες διαφορές κι αν μας χωρίζουν» είπε. Και συνέχισε: «Είμαι εδώ, μαζί σας, για να ζητήσω σήμερα από κάθε δημοκρατικό, προοδευτικό, πατριώτη, να πει αποφασιστικά ''όχι σε όσους προωθούν το διχασμό, για να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα της ελίτ που εκπροσωπούν. Δε θέλουν να μας διχάσουν, μόνο για να κερδίσουν ψήφους στα θολά νερά της ακροδεξιάς
. Θέλουν να μας διχάσουν για να μπορέσουν να μας ελέγξουν και πάλι. Να μας γυρίσουν στο ίδιο καθεστώς, που οδήγησε την κοινωνία σε απόγνωση και τραγωδίες. Θέλουν να μας διχάσουν γιατί όταν οι Ελλάδα των πολλών είναι ενωμένη, όσοι υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων δεν έχουν καμία τύχη».

Ο κ. Τσίπρας συνέδεσε την προσπάθεια διχασμού επ' αφορμή των Πρεσπών με το γενικότερο πολιτικό σχέδιο που έχει η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη και οι νεοφιλελεύθεροι τεχνοκράτες της Ευρώπης και του ΔΝΤ. «Ποιο το σχέδιο τους; Προσπάθησαν να το κρύψουν πίσω από στολές μακεδονομάχων και φουστανέλες, πίσω από εμφυλιοπολεμικές κραυγές και γενικόλογες υποσχέσεις. Αλλά τις τελευταίες μέρες τους ξεφεύγουν κάθε τόσο οι σκληρές τους αλήθειες. Με πρώτο μαρτυριάρη τον αρχηγό τους. Που λες και έχει πιεί τον ορό της αλήθειας τις τελευταίες μέρες. Όταν δεν μαρτυράει ότι τη Κυριακή θα χάνει ήδη 1-0, μαρτυράει τις απόψεις και το πρόγραμμά του. Και ποιο είναι αυτό;

Εργασιακή βαρβαρότητα.Κατάργηση του οχτάωρου.Εφταήμερο δουλειάς.Κατάργηση της 13η σύνταξης και όλων των θετικών μέτρων.Κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους.Πόλεμος στα κοινωνικά επιδόματα.Πόλεμος στους πολλούς και κέρδη στους λίγους και εκλεχτούς.

Το ΔΝΤ ξανάρχεται, με δυο λόγια. Ξανάρχεται και μιλάει ελληνικά με βαυαρική προφορά. Διότι και ο Βαυαρός κύριος Βέμπερ, που άκουγε Ελλάδα και πάθαινε κρίση οργής και περιφρόνησης, επιθυμούν να έρθει. Με τη συμβολή της Ν.Δ. που στηρίζει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν».

«Για να περάσει αυτό το μαύρο σχέδιο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι μία. Να μας διχάσουν. Ακολουθώντας την πιο χυδαία πολιτική παράδοση και εδώ, τώρα, σήμερα. Θέλουν να μας χωρίσουν σε πατριώτες και μη, σε εθνικόφρονες και μη, σε καλούς Έλληνες και μη. Να γιατί είδαμε όσα είδαμε, και ζήσαμε όσα ζήσαμε, κυρίως εδώ στη Μακεδονία, με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών. Μας είπαν ότι θα χάσουμε το όνομα της Μακεδονίας. Μα η συμφωνία μας ξανάδωσε το όνομα της Μακεδονίας. Αναγνώρισε την Ιστορία μας και υποχρέωσε τους γείτονές μας να αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Να αλλάξουν το συνταγματικό τους όνομα, να αλλάξουν ονόματα σε αεροδρόμια και δρόμους, να αλλάξουν τα βιβλία τους, να βάλουν τέρμα στην ιδιοποίηση της δικής μας Ιστορίας. Και πλέον εμείς μόνο έχουμε αεροδρόμιο Μακεδονία και όχι οι γείτονές μας.Πλέον εμείς μόνο έχουμε πανεπιστήμιο Μακεδονία όχι οι γείτονές μας. Αλλά το σημαντικότερο τα ελληνικά F16 επιτηρούν τον ΒορειοΜακεδονικό εναέριο χώρο, όχι τα τουρκικά. Ας αναλογιστούμε λοιπόν όλοι νηφάλια ποιο είναι το εθνικό συμφέρον. Θα χάσουν σίγουρα οι πατριδοκάπηλοι και οι έμποροι του έθνους, θα κερδίσει όμως η Ελλάδα, θα κερδίσουν τα Βαλκάνια, θα κερδίσει η ειρήνη. Θα κερδίσει η Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε εκ νέου από τους πολίτες να δώσουν την Κυριακή «ψήφο εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της οικονομίας και στη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας». Ώστε, όπως τόνισε, «να κάνουμε ακόμα περισσότερα τώρα που η πατρίδα ξαναβρίσκει τον βηματισμό της στο ξέφωτο, έξω από τα μνημόνια».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ