2019-05-26 13:02:34
Φωτογραφία για Ανησυχία για καθυστέρηση στην καταμέτρηση των εκλογικών αποτελεσμάτων
Τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην εκλογική διαδικασία, τόσο ως προς την έλλειψη μελών των εφορευτικών επιτροπών, όσο και ως προς τη χρονοβόρα διάρκεια που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, καθώς υπάρχουν τέσσερις κάλπες, προκαλούν ανησυχία για την έγκαιρη ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων.

Αν και δεν δημιουργούνται προσχώματα στην εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις όπου είχε εμφανισθεί μόνο ο δικαστικός αντιπρόσωπος και οι γραμματείς του ή και κανένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και στο εκλογικό τμήμα που ψηφίζει ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχαν προσέλθει 8 μέλη από τις εφορευτικές επιτροπές, ενώ έλειπαν μέλη και από την εφορευτική επιτροπή στο τμήμα που ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη.

Αντίστοιχα προβλήματα προέκυψαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Στην Δυτική Μακεδονία και στην Αχαΐα σε πολλά εκλογικά τμήματα υπήρχε μόνο ένα μέλος εφορευτικής και σε άλλα κανένα.


Για το λόγο αυτό οι δικαστικοί αντιπρόσωποι σε πολλές περιπτώσεις εφάρμοσαν τη διάταξη που τους επιτρέπει να ορίζουν μέλη εφορευτικών επιτροπών τους ψηφοφόρους που εισέρχονται στις κάλπες, για να καλύψουν τα κενά.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες σε 39.063 εκλογικά τμήματα, στα οποία οι πολίτες καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις Ευρωεκλογές και στις εκλογές των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, κλείνουν στις 7 το απόγευμα.

Επίσης, τη διαδικασία καθυστερεί και από το γεγονός ότι λόγω των πολλαπλών καλπών έχει διοριστεί μεγάλος αριθμός δικαστικών αντιπροσώπων αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι πτυχιούχοι Νομικών Σχολών, οι οποίοι δεν έχουν συμμετάσχει κατά το παρελθόν στην εκλογική διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην Αττική δεν σημειώθηκαν ουσιαστικά προβλήματα και τα μικροπροβλήματα που υπήρξαν επιλύθηκαν έγκαιρα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί προβλήματα ως προς την επάρκεια καλπών.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ