2019-05-27 13:15:30
Φωτογραφία για ΦΣ Κιλκίς προς Τρ.Πειραιώς: Πρόταση μείωσης προμήθειας Τερματικών Αποδοχής Καρτών (POS)
Κύριε Διευθυντά, 

Σχετικά με το ποσό του 0,7% που εισπράττει η τράπεζα σας, από τα Φαρμακεία, κατά την χρήση των συσκευών POS, θα θέλαμε να σας επικοινωνήσουμε τα κάτωθι. Η χρήση των τερματικών POS είναι υποχρεωτική, βάσει νόμου.  Το τερματικό αγοράζεται από την τράπεζα και ο χειρισμός του είναι εργασία που δεν τελεί η τράπεζα αλλά ο χρήστης. Παρόλα αυτά η τράπεζα αμείβεται για την χρήση του αυτοματοποιημένου εξοπλισμού της και με τον τρόπο αυτό μεταφέρθηκε ένα μέρος των εσόδων από τις εργασίες παροχής υπηρεσιών και σκευασμάτων υγείας, στα έσοδα που παράγει για την τράπεζα σας, ο αυτοματοποιημένος αυτός εξοπλισμός.

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των φαρμακείων είναι μικρές η μεσαίες επιχειρήσεις, παρέχουσες φαρμακευτική και πρωτοβάθμια περίθαλψη που βιοπορίζονται αποκλειστικά από την εκτέλεση συνταγών και  δεν μπορούν να εφαρμόσουν τεχνικές μαζικών πωλήσεων παραφαρμακευτικών η άλλων προϊόντων, βασιζόμενων σε benefits πολλαπλών δόσεων μέσω καρτών, και συνεπώς δεν παράγει κανένα πρόσθετο τζίρο, αλλά απλά μετατρέπει τις άμεσες πληρωμές σε πληρωμές πλαστικού χρήματος, μειωμένες κατά 0,7%.


Δεδομένου ότι. ...... και εμείς χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικό εξοπλισμό στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας (εκτέλεση συνταγών ΕΟΠΥΥ, εκτέλεση γνωματεύσεων αναλωσίμων ΕΔΑΠΥ, ηλεκτρονική αναζήτηση και τέλεση παραγγελιών κλπ) αλλά δεν χρεώνουμε στον πελάτη την επ ωφελεία του χρήση του ηλεκτρονικού μας εξοπλισμού.

Δεδομένου ότι η πτώση των τζίρων των φαρμακευτικών επιχειρήσεων και κατ επέκταση των εσόδων τους είναι της τάξης του 70% στα τελευταία 9 έτη.

Δεδομένου ότι υπάρχουν άλλοι κλάδοι, οι οποίοι παράγουν όφελος για την οικονομία ,αλλά όχι τόσο κρίσιμο ,όσο η πρωτοβάθμια και φαρμακευτική περίθαλψη για την δημόσια Υγεία και οι οποίοι χρεώνονται από την τράπεζα σας με κατώτερο αντίτιμο. (Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 0.4%)

Δεδομένου ότι υπάρχουν άλλοι τραπεζικοί οργανισμοί οι οποίοι παρέχουν στα φαρμακεία την χρήση των POS με χαμηλότερο ποσοστό, συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα του μικρομεσαίου φαρμακείου που αποτελεί την πλειοψηφία των φαρμακείων σε όλες τις γωνιές της χώρας.

Δεδομένου ότι ο διανεμητικός λογαριασμός του ΦΣΚ χρησιμοποιεί αποκλειστικά την τράπεζα σας για την διακίνηση εισπράξεων από τον ΕΟΠΥΥ, πέραν του 1.200.000 ευρώ τον μήνα , περίπου 14.000.000 ανα έτος. Χρήματα που ακόμα και όταν μεταφέρονται από τους φαρμακοποιούς σε λογαριασμούς φαρμακαποθηκών , παραμένουν έτι περαιτέρω στην τράπεζα σας.

Δεδομένου ότι άλλοι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας έχουν επιτύχει μείωση της σχετικής προμήθειας με τις τράπεζες που συνεργάζονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα αυτής που εσείς μας χρεώνεται καθώς και καλύτερες προϋποθέσεις συνεργασίας προς όφελος των μελών τους αλλά και του Διανεμητικού τους Λογαριασμού.

Δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε πληθώρα προτάσεων από ανταγωνιστικές σας τράπεζες για αποκλειστική συνεργασία με τον ΔΙ.ΛΟ.ΦΑ.ΚΙΛ. με ελκυστικό πακέτο προσφορών σε μειωμένες προμήθειες τραπεζικών εργασιών, συμπεριλαμβανομένης και της προμήθειας από συναλλαγές με τα POS.

Επειδή οφείλουμε να διαφυλάξουμε, έτι περαιτέρω, τα έσοδα των μελών μας εκμεταλλευόμενοι τον ανταγωνισμό της αγοράς και  προχωρώντας σε αλλαγή τραπέζης κατάθεσης των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, εάν χρειαστεί.

Για τους λόγους αυτούς είναι επιτακτική ανάγκη και σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε το ύψος του ποσοστού παρακράτησης κατά την χρήση καρτών πληρωμών, από τα φαρμακεία, ενώ θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι οποιαδήποτε αντιπρόταση για την αγορά ασφαλιστικών προϊόντων δεν αποτελεί επιλογή.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γραμματέας

Βασιληάς Ευάγγελος                                                                    Σαραντόπουλος Κων/νος

-- 

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς

   Σπάρτης 13, 611 00 , Κιλκίς

Τηλ.:23410 22114 , Fax:23410 22164

    e-mail: [email protected]

     Web: http://www.fskilkis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ