2019-05-29 15:30:09
Φωτογραφία για Ποινική δίωξη σε βάρος πρώην στελεχών του υπουργείου Υγείας και της φαρμακοβιομηχανίας Novartis
Εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή καλείται να δώσει μέλος της διεύθυνσης τιμών φαρμάκου του υπουργείου Υγείας ,για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, με αφορμή την υπερτιμολόγηση του φαρμάκου eucreas για τον ζαχαρώδη διαβήτη, το 2008.

Η δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση NOVARTIS Το μέλος της διεύθυνσης τιμών φαρμάκου διώκεται για ψεύδη βεβαίωση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου ενώ τα  δυο στελέχη της NOVARTIS (Κων. Φρουζής και ακόμη ένα στέλεχος) διώκονται για ηθική αυτουργία από κοινού στην παραπάνω πράξη.

Σύμφωνα με την κατηγορία, το 2008 το μέλος της διεύθυνσης τιμών φαρμάκου του υπουργείου Υγείας φέρεται να βεβαίωσε ψευδώς ότι το επίμαχο φάρμακο ήταν ακριβότερο κατά περίπου 14 ευρώ σε σχέση με την πραγματική του τιμή. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις εισαγγελικές εκτιμήσεις, ήταν να προκληθεί μεγάλη ζημιά σε βάρος του δημοσίου.


Η νέα δίωξη, για σκέλος της υπόθεσης Novartis, ήρθε λίγες μόνο ώρες πριν περάσει το κατώφλι των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της δωροδοκίας. Ο κ. Λοβέρδος αναμένεται να καταθέσει στους αρμόδιους εισαγγελείς υπόμνημα στο οποίο θα καταγράφει τις θέσεις του ενώ ήδη σε δηλώσεις του έχει κάνει λόγο για σκευωρία σε βάρος του.

Στις 3 Ιουνίου αναμένεται να δώσει εξηγήσεις και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς ο οποίος έχει κληθεί , επίσης, ως ύποπτος.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Mercedes GLB
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mercedes GLB
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ