2019-05-29 23:00:24
Φωτογραφία για Ακολουθεί πλήρης ανατροπή..
Η μεγάλη διαφορά με την οποία επικράτησε η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στις προχθεσινές Ευρωεκλογές σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών οδηγεί σε πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού η οποία αμφισβητεί ακόμη και τη μακροπρόθεσμη πολιτική επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα.

Η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας σέρνονται σε πρόωρες εκλογές στο τέλος Ιουνίου με ιδιαίτερα αρνητικούς όρους κάτι που μπορεί να διευρύνει περαιτέρω τη μεγάλη διαφορά.

Η δυναμική που έχει δημιουργηθεί μπορεί να οδηγήσει στις επικείμενες βουλευτικές τη Ν.Δ. να προσεγγίσει την περιοχή του 35-40%, να εξοστρακίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή κάτω του 20% και το ΚΙΝΑΛ πάνω από το 10%.

Στην οικονομία και τις αγορές ήδη ο αντίκτυπος είναι ιδιαίτερα θετικός και αν συνεχιστεί αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντική επίδραση στο εκλογικό αποτέλεσμα στο τέλος του μήνα.

Ένα αποτέλεσμα σαν αυτό θα δημιουργήσει εντελώς διαφορετικούς συσχετισμούς στη νέα Βουλή και θα αλλάξει το πρόσημο της δεύτερης φάσης της συνταγματικής αναθεώρησης και τα δεδομένα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Μέχρι τις εκλογές της περασμένης Κυριακής άπαντες θεωρούσαν δεδομένο πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας ήρθαν για να μείνουν στο νέο σκηνικό του διπολισμού που φαινόταν πως διαμορφώνεται.

Μετά τη μεγάλη διαφορά και το ποσοστό κάτω του 25% του ΣΥΡΙΖΑ τα δεδομένα αλλάζουν ριζικά.

Το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής δείχνει πως δεν αρκούν μόνο τα επικοινωνιακά χαρίσματα προκειμένου να μακροημερεύσει κάποιος στην πολιτική σκηνή, ιδίως αν χρειαστεί να κυβερνήσει.

Χρειάζεται πολιτικό αφήγημα και πολιτικές συμμαχίες και με κοινωνικές τάξεις και κατηγορίες που έχουν δυναμισμό και μπορούν να τραβήξουν το σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας μπροστά.

Αυτές οι κατηγορίες είναι προφανές πως δεν εκπροσωπούνται από τον κ. Πέτρο Κόκκαλη, τον Θύμιο Λυμπερόπουλο, τον εργολάβο Καλογρίτσα, τους "Πετσιτολαυρεντιάδηδες" τους επιδοματίες χειροκροτητές, τους Ρομά σημαιοανεμιστές και τους αργόμισθους του δημοσίου που αρνούνται να αξιολογηθούν Στον ΣΥΡΙΖΑ πίστεψαν πως αν εξασφαλίσουν τη στήριξη του σκληρού πυρήνα των συντεχνιών που χρεοκόπησαν τη χώρα στη μεταπολίτευση θα καταφέρουν να γίνουν ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ της μεταπολίτευσης.

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει όμως καθώς έχει εξαλειφθεί η ευχέρεια του απρόσκοπτου δανεισμού που συντηρούσε αυτές τις κατηγορίες. Το υπόδειγμα της οικονομίας της μεταπολίτευσης έχει αλλάξει.

Καθώς μιλάμε για κρατικοδίαιτες κατηγορίες είναι βέβαιο πως τις επόμενες εβδομάδες θα προσπαθήσουν να απομακρυνθούν από τον χαμένο των επικείμενων εκλογών για να προσεγγίσουν τους νικητές...

Η επικείμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προαλείφεται συντριπτική και αναμένεται να λάβει υπαρξιακά χαρακτηριστικά. Τούτο γιατί ενώ δεν διαθέτει ρεαλιστικό πολιτικό σχέδιο διαθέτει περίσσια αλαζονεία και αμετροέπεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης δεν έχει καταφέρει να δομήσει κάποιο συνεκτικό και ρεαλιστικό πολιτικό αφήγημα γύρω από το οποίο θα μπορούσε να συσπειρώσει δυναμικά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας.

Στην οικονομία έπαιρνε μέσω υπερφορολόγησης και εισφορών τα χρήματα από αυτούς που εργάζονταν για να τα μοιράσει σε αυτούς που τον ψήφιζαν εξασθενώντας την φοροδοτική ικανότητα και την οικονομία.

Στα εθνικά θέματα έκανε με τον πλέον υποτακτικό τρόπο ό,τι του ζητούσαν δανειστές και σύμμαχοι χωρίς να φροντίσει να εξασφαλίζει στρατηγικά ανταλλάγματα.

Στο επίπεδο των θεσμών συμπεριφέρθηκε βάναυσα τραυματίζοντας το δημοκρατικό πολίτευμα μέχρι του σημείου που να υπάρχουν ενδείξεις για προσπάθειες αλλοίωσης και εκτροπής Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ανοιχτούς λογαριασμούς οι οποίοι τους επόμενους μήνες θα ζητηθεί να διευθετηθούν...

του κ.Κ.Στούπα
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ