2019-06-03 17:08:45
Φωτογραφία για N.Δ. και ΚΙΝΑΛ ζητούν απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις καταγγελίες Αγγελή στην υπόθεση Novartis
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την υπόθεση Novartis, με αφορμή αναφορές του αρμόδιου Εισαγγελέα, Γιάννη Αγγελή, που είδαν το φως της δημοσιότητας. Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το Κίνημα Αλλαγής κάνουν για πολιτική σκευωρία και βαριές ευθύνες της κυβέρνησης.

«Το υπόμνημα του πρώην Αντεισαγγελέα διαφθοράς κ. Γιάννη Αγγελή που αποκαλύφθηκε χθες από την εφημερίδα ''Πρώτο θέμα'' ενισχύει τη διάχυτη πλέον πεποίθηση των πολιτών ότι στην υπόθεση Novartis υπήρξε μια οργανωμένη πολιτική σκευωρία με στόχο τη σπίλωση συγκεκριμένων πολιτικών, ανάμεσα στους οποίους είναι δύο πρώην Πρωθυπουργοί και ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος» αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. «Ας γνωρίζουν όλοι ότι η αλήθεια στην εν λόγω υπόθεση θα λάμψει πολύ σύντομα» υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά σχολιάζει πως τα όσα ήρθαν στο φως δεν αφήνουν καμία αμφιβολία «για την πολιτική σκευωρία, που στήθηκε στην υπόθεση Novartis κατά πολιτικών προσώπων και στελεχών της παράταξής μας». Ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την «εκκωφαντική σιωπή» της και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, τονίζοντας: «Κύριε Τσίπρα έχετε βαριές ευθύνες για την πλεκτάνη και οφείλετε συγκεκριμένες απαντήσεις». «Ό,τι και εάν κάνετε η συγκάλυψη δεν θα περάσει» καταλήγει η κ
. Γεννηματά. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ''Πρώτου Θέματος'' στις αναφορές του προς την προϊσταμένη του Ξένη Δημητρίου, η πρώτη με ημερομηνία 7 Ιανουαρίου 2019 και η δεύτερη 21 Φεβρουαρίου 2019, ο κ. Αγγελής περιγράφει ουσιαστικά την ενορχήστρωση της υπόθεσης, με τον δικαστικό να κάνει λόγο για άσκηση ποινικών διώξεων «τύπου fast track». 

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ