2019-06-04 00:24:49
Φωτογραφία για Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζει ο ΠΑΣΙΔΙΚ
Με νέα επιστολή προς τα μέλη του, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, απευθύνει νέο κάλεσμα για επ’ αόριστον πανελλαδική κινητοποίηση από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, αντιδρώντας για ακόμη μία φορά στα καταστροφικά, όπως χαρακτηρίζει, μέτρα clawback και rebate.

IATRONET

Όπως αναφέρει η επιστολή: «Από το 2013 και για 6 συναπτά έτη, μας έχουν επιβάλλει δύο επαχθή μέτρα, το άδικο, αυταρχικό και αντιπαραγωγικό μέτρο των τμηματικών εκπτώσεων (rebate) και το ανήθικο, ληστρικό και καταστροφικό μέτροτης αυτόματης περικοπής υπέρβασης της δαπάνης (clawback), τα οποία οδηγούν όλες τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής, αργά αλλά σταθερά, στην χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή. Η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, είναι ότι όσο εμείς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τον ΕΟΠΥΥ με αυτούς τους όρους, δηλαδή να είναι σε ισχύ η επιβολή αυτών των δύο καταστροφικών μέτρων, κυρίως όμως του clawback, τόσο θα δημιουργούμε ζημίες και θα ανεβάζουμε το χρέος που έχουμε ήδη συσσωρεύσει».


«Η λύση, η δύσκολη λύση, είναι ότι πρέπει όλοι εμείς να συνειδητοποιήσουμε πως μόνο ενωμένοι, στην συντριπτική μας πλειοψηφία, μπορούμε να επιβάλουμε την κατάργηση του ληστρικού μέτρου του clawback, δηλαδή να συνειδητοποιήσουμε την πολλαπλαστιακή δύναμη της ενωμένης δράσης μας. Όσο δεν κατανοούμε την πραγματικότητα, δηλαδή τη συνεχή χρέωσή μας και όσο δεν συνειδητοποιούμε την ανάγκη ένωσής μας, δηλαδή την ισχυροποίησή μας, θα συνεχίζουμε να είμαστε εγκλωβισμένοι στην δεινή θέση που βρισκόμαστε, η οποία οδηγεί σε αδιέξοδο», επισημαίνεται.

Ο ΠΑΣΙΔΙΚ, ζητά την διασφάλιση της λειτουργίας των μονάδων, ώστε να προστατευτούν με τον τρόπο αυτό οι ανάγκες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για ποιοτικές διαγνωστικές εξετάσεις, αλλά και η βιωσιμότητα όλων των επιχειρήσεων.

Ως εκ τούτου, καλεί τους φορείς εργαστηριακής και κλινικοεργαστηριακής ιατρικής να «κλειδώσουν» τις μονάδες τους από την Δευτέρα 10 Ιουνίου και να απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου, προτρέπει τα μέλη να αποστείλουν στους Ιατρικούς Συλλόγους που ανήκουν την εξουσιοδότηση που έχει ετοιμαστεί για την ταυτόχρονη πραγματοποίηση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης, η οποία δεν θα περιλαμβάνει αυτά τα δύο καταστροφικά μέτρα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ