2019-06-05 21:56:38
Φωτογραφία για SOS: Σπείρες κλέβουν ανταλλακτικά αυτοκινήτων κατά παραγγελία
Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά κλοπών ανταλλακτικών από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Εκτός από ζάντες-ελαστικά και μπαταρίες, στο στόχαστρο των ληστών μπαίνουν, πλέον,

και άλλα μηχανικά μέρη. Πληθαίνουν καθημερινά τα περιστατικά κλοπών αυτοκινήτων με την πλειοψηφία να αφορά best seller οχήματα. Ταυτόχρονα με την οικονομική κρίση φαίνεται πως «άνθισε» ακόμη μια δραστηριότητα, αυτή της κατά παραγγελίας αφαίρεσης ανταλλακτικών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μέσω ειδικού δικτύου οι ληστές λαμβάνουν αιτήματα για μηχανικά μέρη από συγκεκριμένα μοντέλα και έτσι ξεκινά η αναζήτηση του κατάλληλου αυτοκινήτου στους δρόμους της Αθήνας.

Στα συγκεκριμένα κυκλώματα, σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία, εμπλέκονται ανεξάρτητα συνεργεία και εμπορίες ανταλλακτικών. Τα μέρη που κλέβονται πωλούνται σε δεύτερο χρόνο στη μισή τιμή συγκριτικά με το κόστος τους στο ελεύθερο εμπόριο. Μάλιστα, οι σπείρες αυτές είναι τόσο καλά οργανωμένες που διαθέτουν άτομα με γνώσεις μηχανικού με σκοπό να μπορούν να φέρουν εις πέρας κάθε λογής κλοπή. Αυτό επιβεβαιώνεται και από ένα πρόσφατο περιστατικό που πληροφορηθήκαμε, όπου οι κινήσεις κλοπής ήταν σχεδόν…χειρουργικές.


Όπως μπορείτε να δείτε και στις σχετικές φωτογραφίες, από το εικονιζόμενο αυτοκίνητο αφαίρεσαν-με αριστοτεχνικό τρόπο- τον εγκέφαλο από το χώρο του κινητήρα. Αρχικά, ξεκόλλησαν το πάνω μέρος του θόλου και έτσι απέκτησαν πρόσβαση στην μπαταρία. Έβγαλαν τον ένα πόλο, απομόνωσαν τον συναγερμό και μετέπειτα παραβίασαν το καπό. Από κει και πέρα ήταν θέμα χρόνου η αφαίρεση του εγκεφάλου. Ο ιδιοκτήτης, σε αυτή την περίπτωση, ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του καθώς οι δράστες δεν προκάλεσαν ζημιές, ούτε έκοψαν κάποια καλωδίωση. Αντίθετα, φέρθηκαν με ιδιαίτερη… ευγένεια αφήνοντας ακόμη και τις βίδες που αφαίρεσαν δίπλα στον τροχό.

Τέλος, να σημειώσουμε πως μέσω αυτών των περιστατικών γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντικές είναι οι ασφαλιστικές καλύψεις για μερική και ολική κλοπή, που δεν θα πρέπει να τις αμελεί ο ασφαλιζόμενος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ