2019-06-06 21:10:57
Φωτογραφία για Ξαφνικές μεταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. για... τακτοποίηση «ημετέρων»
ΕΛ.ΑΣ.: ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗ και παράνομη σύγκληση του Ανωτέρου Συμβουλίου Μεταθέσεων Αξιωματικών της Αστυνομίας στο... παρά πέντε πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και κλεισίματος της Βουλής, για το βόλεμα των «δικών τους παιδιών», καταγγέλλουν τα συνδικαλιστικά σωματεία των αστυνομικών.

Χθες επισημοποιήθηκε η σύγκληση του συμβουλίου μεταθέσεων για το προσεχές Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων να καταγγέλλουν ότι δεν θα «συμπράξουν στην υλοποίηση της απροσχημάτιστης και ανήθικης αυτής απόφασης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, να συνεδριάσει το αρμόδιο συμβούλιο ένα μόλις 24ωρο πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου εν όψει των εθνικών εκλογών».

Οι ένστολοι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση παραβιάζει κατάφωρα την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία ορίζει ότι οι ετήσιες μεταθέσεις των αξιωματικών έπρεπε να πραγματοποιηθούν το τελευταίο 10ήμερο του μηνός Μαΐου, αλλά δεν έγιναν λόγω των εκλογών της 26ης Μαΐου. Μετά την αναβολή θα έπρεπε να εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό της μετάθεσής τους σε μεταγενέστερο χρόνο. Τα συνδικαλιστικά σωματεία ισχυρίζονται πως η δρομολόγηση συνεδρίασης του συμβουλίου μεταθέσεων με αυτόν τον τρόπο έχει ως μοναδικό σκοπό την τακτοποίηση «ημετέρων». Εξηγούν σε ανακοίνωσή τους ότι «είναι τοις πάσι γνωστό ότι ούτε οι τοποθετήσεις των νεοεξερχόμενων υπαστυνόμων από τη ΣΑΕΑ τέλος Ιουνίου -ο μοναδικός λόγος για τον οποίο υπήρξε η αλλαγή πραγματοποίησης των αιτήσεων μεταθέσεων των αξιωματικών που μέχρι τώρα πραγματοποιούνταν το τελευταίο 10ημερο μηνός Ιουνίου- δεν μπορεί να πραγματοποιηθούν λόγω της προεκλογικής περιόδου». Επίσης, οι όποιες ενστάσεις και προσφυγές θα εκδικασθούν μετά την 7η Ιουλίου, δηλαδή μετά την εκλογή νέας κυβέρνησης. Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι αυτή η «βιασύνη» αποκαλύπτει τις προθέσεις της αστυνομικής ηγεσίας και της απερχόμενης κυβέρνησης να προβούν σε «μη σύννομες και ανήθικες μεταθέσεις».

Οι συνδικαλιστές δηλώνουν ότι θα προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια αποτροπής αυτής της απόφασης και καλούν τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν την προσπάθεια εκμετάλλευσης και βολέματος των «ημετέρων» εν όψει και των βουλευτικών εκλογών.

(ΠΗΓΗ: Ε.Τ. 06/06/2019 - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ