2019-06-07 13:26:10
Φωτογραφία για Δελτίο τύπου ΙΣ Ηρακλείου : στήριξη στις κινητοποιήσεις εργαστηριακών ιατρών
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ν.Π.Δ.Δ.) 

ΚΡΙΤΟΒΟΥΛΙΔΟΥ 19 712 01 ΗΡΑΚΛΕΙΟ 

ΤΗΛ.: 2810 283385 -2810 330193, FAX : 2810 330194 

Web: www.ish.gr, e-mail: info@ish.gr

Ηράκλειο, 06/06/2019 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

"ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ" 

Με έκπληξη και αγανάκτηση παρακολουθούμε την προσπάθεια της ηγεσίας του υπουργείου υγείας να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις μετά την ανακοίνωση του clawback και να εξευμενίσει τους εργαστηριακούς γιατρούς «ενισχύοντας» με 9 εκ. ευρώ το όριο δαπανών για τις διαγνωστικές εξετάσεις. Άλλη μια προεκλογική παροχή, που δεν λύνει το πρόβλημα απλά το μεταθέτει στο μέλλον. Υποχρέωση των γιατρών που επέλεξαν να συμβληθούν με τον EOΠΥΥ, είναι αποκλειστικά και μόνο η παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Δεν είναι η δημοσιονομική εξυγίανση του, η οποία «πολύ έξυπνα» τα τελευταία χρόνια έχει περάσει στις πλάτες τους. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει δίκαιη κατανομή ενός άδικου μέτρου. Ζητούμε: 


- Την επέκταση του υπάρχοντος, κλειστού προϋπολογισμού, ώστε να αποζημιώνονται οι εξετάσεις που εκτελούνται. 

- Τον εξορθολογισμό των τιμών των εξετάσεων, ώστε να ανταποκρίνονται (επιτέλους) στην πραγματικότητα και στις σημερινές συνθήκες διαβίωσης. 

- Την εφαρμογή δυναμικού κλειστού προϋπολογισμού (plafond ανά ασθενή) με συγκεκριμένα κριτήρια (όπως έχουμε ήδη προτείνει κατ’ επανάληψη), η οποία θα συμβάλλει, παράλληλα, στο εξορθολογισμό και στη συγκράτηση των δαπανών. 

Συμπαραστεκόμαστε σε κάθε δράση που προγραμματίζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών που στόχο την προάσπιση της επαγγελματικής αξιοπρέπειας κάθε γιατρού. 

Καλούμε τα μέλη μας να εξουσιοδοτήσουν τον Ι.Σ.Η για να προβεί σε καταγγελία της όποιας άτυπης σήμερα «Σύμβασης για Εκτέλεση Παρακλινικών Εξετάσεων» με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και στην διαπραγμάτευση και συμφωνία νέων όρων συλλογικής σύμβασης χωρίς claw back. 

Επισυνάπτεται η εξουσιοδότηση. 

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας 

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης 

Ο Συντονιστής Εργαστηριακών Ιατρών 

Νικόλαος Εμμ. Βολιτάκης 

Μέλος Δ.Σ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ