2019-06-07 21:31:30
Φωτογραφία για Ο Πράσινος Ρόμπερτ Χάμπεκ θα είναι ο επόμενος Καγκελάριος;
Η μεγάλη υποχώρηση των μεγάλων παραδοσιακών κομμάτων μεταφράζεται σε αύξηση της

υποστήριξης για το κόμμα που εκφράζει οικολογικές, φιλοευρωπαϊκές και φιλομεταναστευτικές θέσεις, σχολιάζει το γερμανικό δίκτυο n-tv

Έως την Καγκελαρία φθάνει η δυναμική που παρουσιάζει το κόμμα των Πρασίνων αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα στη γερμανική πολιτική σκηνή.

Η δημοσκόπηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας δείχνοντας πρώτο το κόμμα των Πρασίνων στην πρόθεση ψήφου, έχει αναστατώσει τον «μεγάλο συνασπισμό» της Γερμανίας με τα επιτελεία των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών να επιδίδονται σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις.

«Ο Πράσινος Ρόμπερτ Χάμπεκ θα είναι ο επόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας;», διερωτάται το γερμανικός περιοδικό «Stern».

Η μεγάλη υποχώρηση των μεγάλων παραδοσιακών κομμάτων μεταφράζεται σε αύξηση της υποστήριξης για το κόμμα που εκφράζει οικολογικές, φιλοευρωπαϊκές και φιλομεταναστευτικές θέσεις, σχολιάζει το γερμανικό δίκτυο n-tv.


Οι δημοσκόποι παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον το πράσινο φαινόμενο το οποίο, πριν από τις ευρωεκλογές, ήταν μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης σε ομοσπονδιακό επίπεδο ενώ τις τελευταίες ώρες εκτινάχθηκε στην πρώτη θέση. σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Έως τώρα, οι Πράσινοι συγκυβερνούσαν με τους Σοσιαλδημοκράτες και την Αριστερά μόνο σε ανατολικογερμανικά κρατίδια, ενώ στα δύο δυτικογερμανικά κρατίδια (Βάδη, Έσση), στα οποία μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, εταίροι τους είναι οι Χριστιανοδημοκράτες.

Το ζήτημα αυτό δεν θα προξενούσε τόσο ενδιαφέρον αν δεν ήταν ορατές οι ρωγμές στο οικοδόμημα του κυβερνητικού συνασπισμού. Στους κόλπους των Σοσιαλδημοκρατών υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ότι η συνέχιση της συγκυβέρνησης με τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ θα οδηγήσει το κόμμα στον αφανισμό και πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να εγκαταλειφθεί ο «μεγάλος συνασπισμός».

Στη δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, οι Πράσινοι ξεπερνούν κατά μία μονάδα τους Χριστιανοδημοκράτες με το ηγετικό δίδυμο του κόμματος- Αναλένα Μπέρμπoκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ- να τρίβουν τα χέρια τους.

Το κόμμα των Πρασίνων έχει μετατοπιστεί προς το κέντρο, απευθυνόμενο στα μεσαία και ανώτερα στρώματα που αναγνωρίζουν την κλιματική αλλαγή ως υπαρξιακό κίνδυνο.Επιπλέον, με τη στάση τους στο προσφυγικό, οι Πράσινοι «ροκανίζουν» τη βάση των Χριστιανοκοινωνιστών ως κόμματος χριστιανικών αξιών. Άλλα ζητήματα, όπως η αντίσταση στον νόμο για την ενίσχυση των εξουσιών της αστυνομίας ενισχύουν το προφίλ του κόμματος ως προστάτη πολιτικών ελευθεριών, χωρίς ωστόσο να το αποκλείουν από τη συμμετοχή σε κυβέρνηση συνασπισμού. Το ερώτημα είναι με ποιον...
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ