2019-06-10 11:20:21
Φωτογραφία για Κ. Μητσοτάκης: O λαός επέβαλε στον κ. Τσίπρα να ζητήσει διάλυση της Βουλής
Η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών είναι προϊόν της πίεσης που του άσκησαν οι πολίτες, τόνισε χθες από την Κω ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο κ. Τσίπρας θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής, την οποία δεν σχεδίαζε, αλλά του την επιβάλλατε με το αποτέλεσμα των εκλογών», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας σε τουριστικούς φορείς της Κω, που ήταν ο τελευταίος προορισμός της διήμερης περιοδείας του στα Δωδεκάνησα, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε άρση των εμποδίων που δεν επιτρέπουν σε μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και ζήτησε από τους πολίτες να του δώσουν μία ευκαιρία να κάνει πράξη αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε. «Η ελληνική κοινωνία απεδείχθη πολύ πιο ώριμη απ’ ό,τι κάποιοι περίμεναν… Μετά από τα ψέματα, τους φόρους, την εξαπάτηση την οποία βιώσαμε, δεν θα ήθελα να ξαναβιώσετε την εμπειρία ενός Πρωθυπουργού ο οποίος θα έρθει στην εξουσία λέγοντάς σας πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν. Γι’ αυτό και δεσμεύομαι ότι αυτά τα οποία σας λέμε θα γίνουν πράξη την επόμενη μέρα» είπε.


Δεσμεύθηκε παράλληλα ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξη από την οποία θα ωφελούνται όλοι. «Πρέπει να μεγαλώσουμε την πίτα. Πρέπει από αυτό το μέρισμα ευημερίας να ωφεληθούν όλοι οι Έλληνες. Θα το πετύχουμε μειώνοντας τους φόρους για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα, για κάθε επιχειρηματία είτε είναι μικρός είτε είναι μεγάλος. Θα το πετύχουμε σαρώνοντας τα εμπόδια που ταλαιπωρούν σήμερα τον κάθε επιχειρηματία, είτε είναι μεγάλος είτε είναι μικρός, ο οποίος θέλει να επιχειρήσει στον τόπο  του, για να μπορέσουν οι επιχειρηματίες και πάλι να δημιουργήσουν πολλές καλές νέες θέσεις εργασίας» είπε.

Ανέφερε επίσης πως στόχος της Ν.Δ. είναι «να φέρει πίσω τα παιδιά τα οποία έφυγαν στο εξωτερικό, τα παιδιά που θέλουν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα, να επιχειρήσουν, να φτιάξουν εδώ τις ζωές τους». Επισήμανε ακόμη ότι η μείωση των φόρων και των εμποδίων για τις επιχειρήσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με την ενίσχυση της θέσης των εργαζομένων: «Θα στηρίξουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό. Διότι δεν υπάρχει καλή επιχείρηση η οποία δεν φροντίζει τους εργαζόμενούς της. Καλή επιχείρηση είναι η επιχείρηση που πληρώνει καλούς μισθούς και έχει τους εργαζόμενους ικανοποιημένους» παρατήρησε.

Έκανε επίσης ειδική αναφορά στο προσφυγικό, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου. «Δεν γίνεται να έρχονται από απέναντι στην Κω, στα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να κάνουν μια αίτηση ασύλου και αυτή να μην οριστικοποιείται ποτέ. Θα απλοποιήσουμε τη διαδικασία. Όποιος δικαιούται άσυλο θα προστατεύεται, όποιος δεν δικαιούται θα επιστρέφει στην Τουρκία» τόνισε.

Τόσο στην Κω όσο και στην Κάλυμνο που βρέθηκε νωρίτερα χθες, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι τα μορφώματα της άκρας δεξιάς δεν μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα των πολιτών. «Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η πατριωτική δύναμη, η οποία θα εγγυηθεί, όχι μόνο την εθνική ακεραιότητα, αλλά την προκοπή όλων των Ελλήνων». Όπως είπε, θα κάνει «ό,τι περνά από το χέρι του» ώστε να πείσει τους αναποφάσιστους πολίτες ότι «μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί σήμερα «να οδηγήσει τον τόπο με ασφάλεια στην ανάπτυξη».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ