2019-06-11 13:53:04
Φωτογραφία για Ανησυχητικά πειράματα από την Υπηρεσία Έρευνας Προηγµένων Αµυντικών Προγραµµάτων (Defense Advanced Research Projects Agency, DARPA) των ΗΠΑ
H DARPA είναι οργανισμός του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και δραστηριοποιείται από το 1958 στην ανάπτυξη αναδυόμενων στρατιωτικών τεχνολογιών. Η DARPA ανακοίνωσε πρόσφατα τις ομάδες που θα λάβουν χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Επόμενη γενιά μη χειρουργικής νευροτεχνολογίας».

Οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με την ανάπτυξη της τεχνολογίας για την ταχεία και απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ του ανθρώπινου εγκεφάλου με μηχανήματα, χωρίς να απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

Μια ομάδα επιστημόνων θα εισάγει σε εθελοντές, γενετικά τροποποιημένους ιούς που θα αλληλεπιδρούν με τους νευρώνες στον εγκέφαλο. Σκοπός είναι ο ιός σε συνδυασμό με νανοσωματίδια και ένα ειδικό ακουστικό, να δημιουργεί μια τηλεπαθητική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και των μηχανών. Αυτοί οι γενετικά τροποποιημένοι «φορείς ιών» έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά και συμπεριφορές. Σε συνδυασμό με ένα ακουστικό το οποίο ενεργοποιεί μια ισχυρή υπέρυθρη ακτίνα μέσα από το κρανίο, θα μπορεί να δημιουργείται μια «εικόνα» του εγκεφάλου
. Η ομάδα ελπίζει ότι το ακουστικό και ο ιός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή ήχων, εικόνων ή μηνυμάτων στο μυαλό του ατόμου. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι κάτι παρόμοιο με ένα ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, αλλά με εξαιρετικά ακριβή και αμφίδρομη επικοινωνία.

Επίσης μια άλλη ομάδα επιστημόνων θα αναλάβουν μια διαφορετική ομάδα εθελοντών που δεν θα μολυνθούν από γενετικά τροποποιημένους ιούς και θα μπορούν να ελέγχουν διάφορες μηχανές μόνο με τις σκέψεις τους. Αυτή η ομάδα των ερευνητών δεν θα βασίζεται σε νανοσωματίδια και ιούς αλλά σε μαγνητικά πεδία και σε συγκεκριμένους νευρώνες στον εγκέφαλο.

Οι έξυπνες μηχανές με ένα παλιρροϊκό κύμα δεδομένων απειλεί να συντρίψει τους ανθρώπους. Στο μέλλον, θα υπάρχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι στη στρατιωτική δύναμη που θα ελέγχουν άλλους ανθρώπους μέσα από μηχανές και αυτοί οι άνθρωποι θα ελέγχουν άλλα μηχανήματα και τα μηχανήματα αυτά θα ελέγχουν άλλους ανθρώπους. Ένα δυστοπικό περιβάλλον αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

Ε.
via 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ