2019-06-12 12:13:05
Φωτογραφία για FT: Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα κουράστηκε από τον Τσίπρα
Στην πορεία του Έλληνα Πρωθυπουργού και την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times. Όπως σημειώνεται, εάν όλες οι δημοσκοπήσεις είναι σωστές, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα έχει πρόωρο τέλος, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμέτωπος με ήττα, στις γενικές εκλογές του επόμενου μήνα. Και καθώς η προεκλογική καμπάνια ξεκίνησε την Τρίτη, οι FT μεταδίδουν ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά με 9,5 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφοντας την ίδια διαφορά με αυτή της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Στο δημοσίευμα επίσης τονίζει ο αρθρογράφος πως οι Έλληνες της μεσαίας τάξης δέχθηκαν σκληρό πλήγμα από τις φορολογικές αυξήσεις. «Ο Τσίπρας δεν μπορεί να κερδίσει αυτές τις εκλογές», σημειώνει ο Αρης Χατζής, καθηγητής νομικής και πολιτικός σχολιαστής, όσον αφορά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. «Είναι πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις για να καταφέρει να κερδίσει έδαφος σε μόλις τέσσερις εβδομάδες», προσθέτει χαρακτηριστικά.


Ως Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχθηκε πραγματιστής, αφήνοντας την πύρινη ρητορική του μέσα σε μήνες, υπογραμμίζει ο αρθρογράφος. Τον Αύγουστο, η Ελλάδα βγήκε τελικά από το πρόγραμμα διάσωσης ύψους €86 δισ. που ξεκίνησε το 2010. Ο Τσίπρας κέρδισε διεθνείς επαίνους για το κλείσιμο της συμφωνίας με τον Ζόραν Ζάεφ, όσον αφορά το σκοπιανό ζήτημα και τη νέα ονομασία της γειτονικής χώρας, ως Βόρεια Μακεδονία, βάζοντας ένα τέλος σε μία διαμάχη 28 ετών, που θεωρείτο απειλή στη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων.

Ωστόσο, προκάλεσε τον θυμό σε πολλούς εντός Ελλάδας, αποτυγχάνοντας να βάλει τέλος στη διαπλοκή, αναφέρουν οι FT.

«Υπό τον ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν άλλαξε στην πραγματικότητα», τονίζει ιδιοκτήτης μεγάλης ελληνικής εταιρείας. «Αυτό που έγινε ήταν ότι μία ομάδα επιχειρηματιών μεγαλύτερης ηλικίας, που προηγουμένως εμπλέκονταν στη διαπλοκή, αντικαταστάθηκε από μία άλλη που καλλιέργησε επιτυχώς δεσμούς με το νέο καθεστώς», προσθέτει.

Το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές είναι η μάχη ανάμεσα στις «προοδευτικές δυνάμεις» που εκπροσωπεί και τo «σκοτάδι της λιτότητας, οι ολιγάρχες και το ΔΝΤ» που ισχυρίζεται ότι  αντιπροσωπεύουν την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας αφορά τις περικοπές φόρων και την εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων όσον αφορά τις επενδύσεις, αναφέρει επίσης το άρθρο των FT.

euro2day.gr

«The New Daily Mail» 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ