2019-06-15 08:46:54
Φωτογραφία για Η ζωή νικάει: Το πρώτο πάρκο ΑμεΑ στην Τούμπα θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη
Τη δωρεάν παραχώρηση ακινήτου, ιδιοκτησίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο δήμο Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία πάρκου ΑμεΑ ενέκρινε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, με απόφαση η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Πρόκειται για το οικόπεδο του πρώην ορφανοτροφείου Μέγας Αλέξανδρος, στην οδό Γρ. Λαμπράκη, στην περιοχή της Τούμπας.

Η χρονική διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται εις το διηνεκές, ενώ, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, απαγορεύεται η αλλαγή της χρήσης και η χρησιμοποίηση του παραχωρούμενου χώρου από το δήμο για σκοπό διαφορετικό από αυτόν για τον οποίο παραχωρείται.

Το κόστος υλοποίησης του έργου για τη δημιουργία πάρκου ΑμεΑ, θα καλυφθεί από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με όσα θα οριστούν στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου και του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ κάθε άλλη δαπάνη σχετικά με το εν λόγω ακίνητο, τις λειτουργικές δαπάνες, καθώς και τις δαπάνες για τη συντήρηση του πάρκου ΑμεΑ στο παραχωρούμενο ακίνητο, θα επιβαρύνουν εξ ολοκλήρου το δήμο Θεσσαλονίκης.


Για να δείτε την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, πατήστε εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της παραχώρησης του οικοπέδου και τη δημιουργία του πάρκου ΑμεΑ, είχε γίνει και συνάντηση στις αρχές Απριλίου μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη, και της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ.Φωτίου (δείτε εδώ).

Δείτε ένα παλιότερο ρεπορτάζ επί του θέματος:

Πηγή: typosthes.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ