2019-06-16 23:26:02
Φωτογραφία για Χαλάζι σε Γιάννενα και Μεσσήνη!
Ισχυρές, αν και σύντομες, ήταν οι χαλαζοπτώσεις που έπληξαν το Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος αρκετές περιοχές της χώρας.Συγκεκριμένα, τα βίντεο που παρουσιάζει

το meteo.gr από την Μεσσήνη και την Ασπροπουλιά Μεσσηνίας δείχνουν την ορμή του χαλαζιού, που έπεσε το απόγευμα του Σαββάτου.

Αντίστοιχα, το μεσημέρι της Κυριακής στα Γιάννενα, το χαλάζι είχε μέγεθος από μπαλάκι του πινγκ πονγκ! Η σφοδρή χαλαζόπτωση χτύπησε το μεσημέρι της Κυριακής το Μέτσοβο, το Ζαγόρι καθώς και άλλες περιοχές στον ορεινό όγκο της Ηπείρου. «Το χαλάζι έπεφτε σαν κορόμηλο» λένε οι κάτοικοι οι οποίοι είδαν από τη μια στιγμή στην άλλη τον κόπο μιας χρονιάς να χάνεται καθώς οπωροκηπευτικά κι άλλες καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς. Μέσα σε λίγα λεπτά ο ουρανός μαύρισε και η καλοκαιρινή μέρα μετατράπηκε σε χειμωνιάτικη. Το μπουρίνι ξέσπασε με ένταση και την καταιγίδα διαδέχθηκε η έντονη χαλαζόπτωση. Οι κάτοικοι των χωριών είδαν με απογοήτευση να καταστρέφεται ότι είχαν φτιάξει με τεράστιο κόπο από τις αρχές της άνοιξης, όπως επισημαίνει το epiruspost.gr.


Για μία ακόμη φορά έζησαν την μανία της φύσης και την ένταση των καιρικών φαινόμενων. Μεγάλες οι ζημιές στα αμπέλια και σε άλλα δέντρα ενώ στο Ζαγόρι καταστράφηκαν καλλιέργειες φασολιών και οι περίφημοι «γίγαντες» της περιοχής.

«Μέχρι και λακκούβες στις στέγες από τσίγκο άνοιξαν από την ένταση του χαλαζιού» περιγράφουν οι κάτοικοι που αν και συνηθισμένοι σε έντονα καιρικά φαινόμενα αιφνιδιάστηκαν από το μπουρίνι της Κυριακής.

Πριν από μερικές ημέρες η δυνατή χαλαζόπτωση προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στις μονάδες ακτινιδίων στον κάμπο της Άρτας ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση σημειώνονται απότομες αλλαγές του καιρού που προκαλούν σοβαρά προβλήματα κυρίως στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της Ηπείρου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ