2019-06-20 07:10:10
Φωτογραφία για Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, θα παράγει το δικό του ραδιοφάρμακο
Όλα όσα ειπώθηκαν κατά την κεντρική επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Σχεδόν τα μισά περιστατικά επί του συνόλου των συμβάντων που κλήθηκαν να εξυπηρετήσουν 14 δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Μακεδονίας εξυπηρέτησε το 2018 το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Ειδικότερα, το 44% των περιστατικών από τα νοσοκομεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, πέρασαν από το «Παπαγεωργίου». Πιο συγκεκριμένα, κατά το περσινό έτος υποβλήθηκαν 20.335 χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ εξετάστηκαν συνολικά 366.949 ασθενείς.

«Σήμερα το Παπαγεωργίου είναι το καλύτερο νοσοκομείο στην ενδοχώρα» δήλωσε ο κατά την κεντρική επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του «Παπαγεωργίου», ο πρόεδρος του ΔΣ. του νοσοκομείου, Βασίλης Παππάς, τονίζοντας πως η διοίκηση και οι εργαζόμενοι έχουν θέσει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη.


«Θέλουμε να γίνουμε ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Πιστεύω έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να το πετύχουμε. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν ευαισθητοποιηθεί πάρα πολύ, γιατί χωρίς τους εργαζόμενους δεν γίνεται τίποτα» υπογράμμισε.

Παράλληλα, o κ. Παππάς αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου με τη δημιουργία της τράπεζας μητρικού γάλακτος και την προ 10 ημερών υπογραφή της σύμβασης με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για εγκατάσταση εξοπλισμού κυκλοτρονίου, με τον οποίο, σε τρεις μήνες από σήμερα, θα παράγεται απαραίτητο ραδιοφάρμακο για τις εξετάσεις PET/CT.

«Ο Νίκος και ο Λεωνίδας Παπαγεωργίου ονειρεύτηκαν να κάνουν ένα νοσοκομείο κοντά στον άνθρωπο και έγινε αυτό. Δεν υπάρχει αμφιβολία σήμερα ότι το Παπαγεωργίου είναι το κορυφαίο νοσοκομείο» ανέφερε κατά την ομιλία της η Γραμματέα του ΔΣ του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, Ζωή Ψαρρά Παπαγεωργίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Παναγιώτης Τουχτσίδης, τόνισε ότι το «το Σωματείο είναι εδώ για να χαρεί, να γιορτάσει και να σχεδιάσει ενδεχομένως για τον υπόλοιπο καιρό».

«Σκεφτόμαστε τα επόμενα 20 χρόνια επιστημονικά, ανθρώπινα, αξιοπρεπώς για τη Θεσσαλονίκη, για όλη τη Βόρεια Ελλάδα» σημείωσε.

Την επετειακή εκδήλωση, την οποία «έντυσε» μουσικά η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης- MOYSA, τίμησαν, μεταξύ άλλων, ο επίτιμος πρόεδρος και εκ των ιδρυτών του νοσοκομείου Νικόλαος Παπαγεωργίου, υποψήφιοι βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της πόλης.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ