2019-06-23 01:00:17
Φωτογραφία για Κως: Εξωτική ομορφιά, αμμουδερές παραλίες και βόλτες με ποδήλατο
Το νησί του “Πατέρα της Ιατρικής” είναι διαφορετικό από αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Εξωτικοί φοίνικες, ελεύθερη ποδηλασία, νόστιμο φαγητό, καταγάλανα νερά σε ένα νησί με κύριο χαρακτηριστικό του την πολυπολιτισμικότητα.

Η Κως είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου σε έκταση και το δεύτερο σε πληθυσμό, ενώ είναι γνωστό ως το “νησί του Ιπποκράτη”, αφού θεωρείται πως εκεί γεννήθηκε ο Ιπποκράτης, ο σημαντικότερος γιατρός της αρχαίας Ελλάδας. Άλλωστε, αυτό θα το διαπιστώσει κανείς ήδη από τις πρώτες του ώρες στο νησί, μιας και οι προτομές του Ιπποκράτη και τα μικρά αγαλματίδια στα γραφικά μαγαζάκια είναι πολλά και σε διάφορες μορφές, όπως και του Ασκληπιού, του προστάτη της ιατρικής και της υγείας, που κατά τον 3ο και 2ο αι. π.Χ. αναδείχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες δημόσιες λατρείες στην Κω.

Το λιμάνι της Κω DISCOVERGREECE.GR

Το νησί της Κω μπορεί να μην είναι στις πρώτες επιλογές κάποιου που οργανώνει τις φετινές του καλοκαιρινές διακοπές, ωστόσο, αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχει “γευτεί” τις ομορφιές του νησιού και δεν έχει γνωρίσει τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη σε θέματα διαμονής, φαγητού, σπορ, εκδρομών, ψυχαγωγίας
. Η σύγχρονη τουριστική ατμόσφαιρα της Κω σε συνδυασμό με την πολυπολιτισμικότητα της, και τα υπέροχα αξιοθέατά της σε συνδυασμό με τη νυχτερινή ζωή της, αποτελεί έναν ιδιαίτερο προορισμό που μπορεί να ικανοποιήσει τους πάντες, μικρούς, μεγάλους, οικογένειες, ζευγάρια και παρέες.

Νυχτερινή ζωή στην Κω KOS.GR

Για να εξερευνήσεις την Κω και να ανακαλύψεις τα μυστικά της, εκμεταλλεύσου την ευκαιρία που σου δίνει ο μεγάλος καλοκαιρινός διαγωνισμός του Ραδιοφώνου News 24/7 στους 88,6 σε συνεργασία με την Blue Star Ferries και κέρδισε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για το νησί της Κω και όχι μόνο. Καθημερινά, έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου, ο Αντώνης Φουρλής και η Στέλλα Γκαντώνα κληρώνουν από τις 09:30 έως τις 10:00 ακτοπλοϊκά εισιτήρια για 2 άτομα σε διακεκριμένη θέση με επιστροφή και 1 Ι.Χ. για τις Κυκλάδες (Πάρο, Νάξο, Τήνο, Μύκονο, Σύρο και Σαντορίνη) και 2κλινη εξωτερική καμπίνα με 1 Ι.Χ. για τα Δωδεκάνησα (Κω και Ρόδο).

Cavo Paradiso KOS.GR

Για να πάρεις μέρος, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στη φόρμα του διαγωνισμού χωρίς χρέωση ή να τηλεφωνήσεις (με αστική χρέωση) από Δευτέρα έως Παρασκευή στο 213 090 97 00 (06:00 – 23:00) δηλώνοντας τα στοιχεία σου (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ηλικία, περιοχή διαμονής, email). Μόλις δηλώσεις συμμετοχή, αυτόματα μπαίνεις στην κλήρωση και μπορεί να είσαι ένας από τους τυχερούς που θ’ ακούσει το όνομά του από τις 09.30 έως τις 10.00 στους 88.6, στην εκπομπή “Πρωινό Τανγκό”. Αν ακούσεις το όνομα σου, κάλεσε αμέσως στο τηλεφωνικό κέντρο (213 09 09 700), βγες στον αέρα της εκπομπής και κέρδισε τα εισιτήρια της Blue Star.

Βάλε 88.6 και ταξίδεψε στα Ελληνικά νησιά!

Εκεί όπου οι πολιτισμοί “παντρεύονται” αρμονικά

Αρχαία κτίσματα, νεοκλασικά ενετικού ρυθμού, παραδοσιακή Δωδεκανήσια αρχιτεκτονική και μοντέρνα κτίρια συνυπάρχουν αρμονικά στο νησί. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική την οποία συναντάμε, κυρίως, στα χωριά της Κω, όπως το Πυλί ή ο Κέφαλος, “παντρεύεται” με τις ποικίλες επιδράσεις από το ξένο στοιχείο που έχει δεχτεί ανά περιόδους. Αν απομονώσει κανείς κτίρια και οικοδομήματα, μπορεί να δει επιρροές από την οθωμανική περίοδο, όταν η πόλη είχε όλα τα χαρακτηριστικά των λεγόμενων πόλεων–παζαριών, μπορεί να παρατηρήσει την ιταλική φινέτσα, καθώς μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1933 η πόλη, ανοικοδομήθηκε από τους Ιταλούς, ενώ βρίσκει κανείς και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που δίνουν στην Κω το σύγχρονο στυλ.

Κως KOS.GR

Ποδηλασία πλάι στους φοίνικες

Ένα από τα πλέον αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της πόλης είναι οι ατελείωτοι ποδηλατόδρομοι που υπάρχουν κατά μήκος των παραλιακών οδών, αλλά και στο κέντρο της πόλης. Αποτελεί ένα αγαπημένο μεταφορικό μέσο των κατοίκων, καθώς και των επισκεπτών, αφού με το ποδήλατο μπορεί κανείς να μεταφερθεί άνετα, γρήγορα, ευέλικτα και, παράλληλα, να γνωρίσει καλύτερα το νησί, βλέποντας τις ομορφιές της Κω και τα αξιοθέατά της χωρίς να τον πονέσουν τα πόδια του από το περπάτημα! Η ποδηλασία είναι από μόνη της μια ωραία και διαφορετική εμπειρία, πόσω μάλλον όταν βολτάρεις κάτω από γέφυρες, πλάι στους φοίνικες και μέσα από κάστρα.

Γέφυρα Κάστρου Νερατζιάς – Κως (Πόλη) KOS.GR

Εξωτική ομορφιά με αμμουδερές παραλίες

Φοίνικες, βουκαμβίλιες, πεύκα, ακακίες, πικροδάφνες και οι χαρακτηριστικοί κόκκινοι ιβίσκοι περιμένουν τον επισκέπτη σε κάθε γωνία της πόλης. Η εξωτική ομορφιά της συμπληρώνεται με τις πανέμορφες παραλίες της, που δεν θα αφήσουν κανέναν ανικανοποίητο. Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε την παραλία της Καρδάμαινας, με το εκπληκτικό τοπίο και τα καταγάλανα νερά. Η μεγάλη έκτασή της θα σας χαρίσει μια αίσθηση ελευθερίας και η άμμος της θα σας κάνει να θελήσετε να την περπατήσετε με γυμνά πόδια απ’ άκρη σ’ άκρη. Άλλες όμορφες παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας στο νησί είναι το Μαστιχάρι, το Τιγκάκι, το Μαρμάρι, η Χρυσή Ακτή, ο Κέφαλος, ο Παράδεισος, ενώ η λίστα συνεχίζεται με τις Cavo Paradiso, Άγιος Θεολόγος, Άγιος Στέφανος, Άγιος Φωκάς, Θερμά, Καμάρι, Καρνάγιο, Κοχυλάρι, Λάμπη, Λιμιώνας, Φάρος, Χελώνα, Ψαλίδι.

Άγιος Στέφανος – Κέφαλος KOS.GR
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ