2019-06-23 14:05:39
Φωτογραφία για Aquarella: Μια ντίβα στο Αιγαίο
Η θρυλική θαλαμηγός του διαβόητου μουσικού παραγωγού Σκοτ Στορτς διασώθηκε από

Έλληνα και ήδη κυκλοφορεί στις θάλασσές μας προκαλώντας τον θαυμασμό.

Το 43 μέτρων και κατασκευασμένο στα ναυπηγεία της Νορβηγίας mega yacht που πλέον έχει το όνομα «Αquarella» δεν είναι αδίκως ένα από τα διασημότερα του κόσμου. Πάνω στα decks του άλλωστε έχουν τραγουδήσει και διασκεδάσει non stop τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, αφού το πλωτό αυτό παλάτι ανήκε στον κάποτε εκατομμυριούχο Αμερικανό μουσικό παραγωγό και συνθέτη Σκοτ Στορτς, του οποίου την υπογραφή έχουν επιτυχίες όπως το «Naughty Girl» της Μπιγιόνσε και το «Cry Me a River» του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το «Boat International», αν οι τοίχοι του μπορούσαν να μιλήσουν, θα γέμιζαν άνετα τις σελίδες ενός πικάντικου μπεστ σέλερ. Αντ’ αυτού, το «Aquarella» απολαμβάνει τη δεύτερη νιότη του στα κοσμοπολίτικα νερά των Κυκλάδων


Το σκάφος, που τότε είχε το όνομα «Lady Tiffany», αγοράστηκε από τον Στορτς στο απόγειο της δόξας του, το 2007, για περισσότερο από 20 εκατ. δολάρια. Hταν μόνιμα αγκυροβολημένο έξω από την έπαυλή του στο Μαϊάμι και χρησίμευε, κυρίως, ως χώρος διεξαγωγής υπερπολυτελών, πολυήμερων, άγριων πάρτυ για την πλούσια κοινότητα της hip hop μουσικής, και όχι μόνο, που έχουν αφήσει εποχή. Μέσα στα σαλόνια του άλλωστε γράφτηκαν κομμάτια που έκαναν τεράστια επιτυχία και συνέβαλαν στην οικοδόμηση του μύθου του Στορτς. Δυστυχώς, η ασυγκράτητη ροπή στις καταχρήσεις και η εμμονή του σε ένα ριψοκίνδυνο και υπερβολικό -από όλες τις απόψεις- lifestyle τον οδήγησαν τελικώς σε χρεοκοπία.

Το περίφημο περιοδικό «Boat International» συγκαταλέγει το συγκεκριμένο mega yacht στα πλέον κοσμοπολίτικα. «Είναι μια θαλαμηγός που γνωρίζουν καλά τα μεγαθήρια της μουσικής βιομηχανίας, καθώς πολλοί έχουν φιλοξενηθεί και συμμετάσχει σε χαλαρές συναντήσεις που εξελίχθηκαν σε συναυλίες εν πλω», αναφέρει το συγκεκριμένο περιοδικό. «Κάθε φορά που οι παπαράτσι το συναντούσαν σε κάποιο λιμάνι του κόσμου έτριβαν τα χέρια τους, καθώς ήταν σίγουροι ότι on board θα βρίσκονταν διασημότητες τέτοιου μεγέθους που ένα μόνο προσωπικό ενσταντανέ τους θα μπορούσε να πουληθεί μια περιουσία. Το συγκεκριμένο σκάφος δεν είναι απλώς ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και εμβληματικά, αλλά ένα superyacht που αν μπορούσε να μιλήσει, οι ιστορίες του θα γέμιζαν άνετα τις σελίδες ενός πικάντικου, γεμάτου gossip μπεστ σέλερ».

Η Αντζελίνα Τζολί µε ένα µαντίλι δεµένο στα µάτια, φωτογραφημένη από τον διάσημο Λορέντζο Αγκιους, υποδέχεται στην κεντρική τραπεζαρία τον επισκέπτη, αλλά φυσικά, σε μια θαλαμηγό θρυλική για τα πάρτυ και τα ονόματα που φιλοξένησε, η κάθε πολυτελής λεπτομέρεια κεντρίζει το ενδιαφέρον

Μετά τη χρεοκοπία του Στορτς, η εντυπωσιακή θαλαμηγός βρέθηκε παρατημένη σε μια μαρίνα στην Ελλάδα, όπου πάλευε με τη φθορά επί έξι χρόνια. Εκεί την είδε πριν από δύο χρόνια ο τωρινός της ιδιοκτήτης -ένας Ελληνας επιχειρηματίας, ο οποίος θέλει προς το παρόν να κρατήσει την ταυτότητά του μυστική- και αποφάσισε να την αναστήσει με σκοπό να τη ναυλώνει. Την ανακαίνισε εκ βάθρων, διατηρώντας ωστόσο το ύφος της. Το interior design ανέλαβε η Ιωάννα Μαρινοπούλου, η οποία τα τελευταία χρόνια μαζί με τον σύντροφό της Λεονάρντο Φεραγκάμο ασχολείται με την εσωτερική διακόσμηση σκαφών. Τα έπιπλα σχεδιάστηκαν από την αρχή, ενώ παντού προστέθηκε ένα touch minimal πολυτέλειας.

Το «Αquarella» διαθέτει έξι καμπίνες. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 12 άτομα, ενώ υπάρχει έξτρα χώρος για το οκταμελές πλήρωμα. Ενα στοιχείο που προκαλούσε πάντα τον θαυμασμό ήταν το μέγεθος του σαλονιού του. Διαθέτει το μεγαλύτερο σαλόνι πλοίου της κατηγορίας του, το οποίο αγγίζει τα 100 τετραγωνικά, όσο δηλαδή ένα διαμέρισμα. Ολοι οι χώροι του είναι άνετοι, ενώ τα μεγάλα παράθυρα επιτρέπουν να εισέρχεται άπλετο φως στο εσωτερικό του. Κυριαρχούν το λευκό και το μπεζ, ενώ δεν λείπουν το ξύλο, το κρύσταλλο και τα μοντέρνας αισθητικής διακοσμητικά. Στην κεντρική τραπεζαρία δεσπόζει ένα φωτογραφικό πορτρέτο της Αντζελίνα Τζολί, η οποία ποζάρει προφίλ με ένα μαντίλι δεμένο στα μάτια.

Αυτό είναι και το πρώτο πράγμα που αντικρίζει ο επισκέπτης όταν επιβιβάζεται. Πρόκειται για ένα γνωστό έργο τέχνης που αγοράστηκε αντί 50.000 ευρώ σε δημοπρασία και φέρει την υπογραφή του Λορέντζο Αγκιους, του διάσημου φωτογράφου και συνεργάτη του «Vanity Fair», του «GQ» και του «Ηarper’s Bazaar». Το portfolio του -εκτός από την Αντζελίνα Τζολί- περιλαμβάνει και άλλα μεγάλα ονόματα του Xόλιγουντ, ανάμεσά τους ο Τομ Kρουζ, η Μαντόνα, η Σάρον Στόουν και η Ελεν Μίρεν. «Και μόνο το ότι υπάρχει μια φωτογραφία του Αγκιους σε περίοπτη θέση ανεβάζει ακόμη περισσότερο την αξία του σκάφους», υποστηρίζουν άνθρωποι της βιομηχανίας του θεάματος. Το πορτρέτο της εντυπωσιακής σταρ μάλιστα προκάλεσε το ενδιαφέρον και του ξένου Τύπου. Τόσο το βρετανικό «Tattler» όσο και το «Boat International» αφιέρωσαν σελίδες στην αναμφίβολα περιπετειώδη και ενδιαφέρουσα ιστορία του σκάφους, ενώ βρήκαν στους χώρους του το ιδανικό setting για editorials μόδας, τα οποία, μάλιστα, υπογράφει ο Αγκιους. Το θρυλικό σκάφος, που κυκλοφορούσε στα παράλια της Φλόριντα, ήδη οργώνει τα νερά της Ελλάδας, δίνοντας στους επιβάτες του την ευκαιρία να γνωρίσουν τα κρυμμένα μυστικά νησιών όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Η designer & ο σταρ

Ιωάννα Μαρινοπούλου

Η Ιωάννα Μαρινοπούλου τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το interior design megayachts. Εχει αναλάβει πολλά πλοία σε Ελλάδα και εξωτερικό κερδίζοντας συνεχώς την εκτίμηση του χώρου ενώ δουλειές της έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται στα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου.

Σκοτ Στορτς

Ο Σκοτ Στορτς, από την άλλη, ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος του συγκροτήματος The Roots και κατάφερε στη συνέχεια να θεωρηθεί θρύλος της μουσικής σκηνής επιτυγχάνοντας συνεργασίες με τους Κρις Μπράουν, Κριστίνα Αγκιλέρα, Μπιγιόνσε, Snoop Dogg κ.ά.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ