2019-06-23 22:38:08
Φωτογραφία για GP Γαλλίας: Hamilton -Bottas και Mercedes 1-2
 Το πεντηκοστό της 1-2 πανηγύρισε η Mercedes-AMG στο Grand Prix Γαλλίας, όγδοο γύρο

του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Ο Lewis Hamilton ηγήθηκε του επιβλητικού 1-2 της γερμανικής ομάδας, με τον αγώνα στο σιρκουί Πολ Ρικάρ να μην έχει ιδιαίτερες συγκινήσεις. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής εκκίνησε από την pole position, έστριψε πρώτος και διατήρησε τα ηνία και στους 53 γύρους του αγώνα!

Ο Valtteri Bottas απλά ακολούθησε, με τη διαφορά των δύο να ανοίγει στο ξεκίνημα του δεύτερου stint με τη χρήση της σκληρής γόμας και τον ανταγωνισμό να είναι ανήμπορός να αντιδράσει. Ο Charles Leclerc ήταν αυτός που συμπλήρωσε το βάθρο για λογαριασμό της Scuderia Ferrari, πλησιάζοντας στο φινάλε τον Bottas αλλά χωρίς να καταφέρει να τον απειλήσει πραγματικά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Λε Καστελέ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 55.

Ο Hamilton βρισκόταν στην pole position, με τη Mercedes να έχει κάνει το lock out στην εκκίνηση. Charles Leclerc και Max Verstappen ήταν στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης με Ferrari και Red Bull αντίστοιχα ενώ η McLaren είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη στις κατατακτήριες, με τα μονοθέσια των Lando Norris και Carlos Sainz στην τρίτη σειρά του grid! Μόλις έβδομος εκκινούσε ο Sebastian Vettel, στο χειρότερο φετινό του πλασάρισμα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ