2019-06-26 00:00:39
Φωτογραφία για Δισεκατομμυριούχοι με μπροστάρη τον George Soros ζητούν να τους επιβληθεί... νέος φόρος περιουσίας
Ο δισεκατομμυριούχος George Soros και μέλη των οικογενειών Gund και Pritzker συγκαταλέγονται μεταξύ των πλουσιότερων ηγετών του επιχειρηματικού κόσμου που έχουν υπογράψει μια επιστολή μέσω της οποίας ζητούν να επιβληθεί νέος φόρος στις μεγάλες περιουσίες.

Ο Soros και οι άλλοι υπογράφοντες ισχυρίζονται ότι ένας φόρος της τάξεως των 2 σεντς σε περιουσιακά στοιχεία άνω των $50 εκατ. και ένας πρόσθετος φόρος 1 σεντ σε περιουσιακά στοιχεία άνω του $1 δισ., θα μπορούσε να δημιουργήσει φορολογικά έσοδα ύψους $3 τρισ. σε δέκα χρόνια.

Η επιστολή που κυκλοφόρησε σήμερα απευθυνόταν στους "Υποψήφιους Προέδρους του 2020" και υποστηρίζει ότι "η Αμερική έχει ηθική και οικονομική ευθύνη να φορολογήσει περισσότερο τον πλούτο μας. Ένα φόρος περιουσίας θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, στη βελτίωση της οικονομίας, στη βελτίωση του κλάδου της υγείας, στη δημιουργία ευκαιριών και στην ενίσχυση των δημοκρατικών ελευθεριών. Η καθιέρωση ενός φόρου περιουσίας είναι προς το συμφέρον της δημοκρατίας μας" καθώς υπάρχει χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους και στη μεσαία τάξη των εκατομμυρίων Αμερικανών που πληρώνουν ήδη φόρο περιουσίας.


"Το επόμενο δολάριο των νέων φορολογικών εσόδων θα πρέπει να προέρχεται από τους πιο οικονομικά τυχερούς, όχι από μεσαίου εισοδήματος και χαμηλού εισοδήματος Αμερικανούς". Παρόλο που η συγκεκριμένη επιστολή φαίνεται να μην ανήκει σε κανένα κόμμα σε αυτή υπάρχουν τα ονόματα της γερουσιαστή Elizabeth Warren, του δημάρχου Ρete Buttigieg και του εκπροσώπου Beto O’ Rourke οι οποίοι εμφανίζονται ως υποστηρικτές της ιδέας του φόρου περιουσίας. Στην επιστολή δεν αναφέρεται ο γερουσιαστής Bernie Sanders.

O Sanders κατά το παρελθόν είχε υποστηρίξει ένα σχέδιο επιβολής φόρου περιουσίας με επιτόκιο έως και 77% σε κληρονομιές που ξεπερνούν τα $3,5 εκατ. Η Alexandria Ocasio-Cortez, μέλος του Κογκρέσου, δήλωσε πως ένα εισόδημα άνω των $10 εκατ. μπορεί να φορολογηθεί έως και 70%.

Η λίστα των υπογραφόντων περιλαμβάνει τους: Louise J. Bowditch, Robert S. Bowditch, Abigail Disney, Sean Eldridge, Stephen R. English, Agnes Gund, Catherine Gund, Nick Hanauer, Arnold Hiatt, Chris Hughes, Molly Munger, Regan Pritzker, Justin Rosenstein, Stephen M.Silberstein, Ian T. Simmons, Liesel Pritzker Simmons, Alexander Soros, George Soros.

πηγή Forbes
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ