2019-06-27 11:07:04
Φωτογραφία για Από τον Χορτιάτη στην 115 ΠΜ, στα Λευκά Όρη και στην Άσσηρο
 Στο πλαίσιο των ποιμαντικών του δραστηριοτήτων ο Ιερέας του ΑΤΑ , Σχης Αθανάσιος Τσιμενίδης ,επισκέφθηκε την 10 ΜΣΕΠ η οποία δεσπόζει της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη μονάδα είναι ο ανύστακτος φρουρός της πάλαι ποτέ συμβασιλεύουσας, αλλά και ο φάρος της Βαλκανικής ενδοχώρας.

Στη συνέχεια ο π.Αθανάσιος επισκέφθηκε την ΣΑΣ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας έτσι ώστε να έρθει σε επαφή με μία ακόμη μονάδα πτητικής εκπαίδευσης , με τη συμμετοχή και στελεχών της ΠΑ.

Από εκεί ¨πέταξε "για την 115 ΠΜ στα Χανιά της Κρήτης .Η μονάδα αποτελεί το μαργαριτάρι της Μεσογείου , διαθέτει υπερσύγχρονα Α/Φ  ,συνεχής ετοιμότητα και με το ακούραστο σθένος τεχνικών και προσωπικού συνιστούν την 115 ΠΜ.Δύο εμπειρότατοι Σμήναρχοι, οι κ.Ευάγγελος Τζήκας και Ιωάννης Χατζηγεωργίου , Διοικητής και Υποδιοικητής ηγούνται της συγκεκριμένης μονάδας, η οποία και αποτελεί πρότυπο αλλά και εικόνα της χώρας μας,αφού στις εγκαταστάσεις της φιλοξενεί και την Αμερικάνικη  ευκολία Κρήτης.


Ακολούθησε η ανάβαση στην  5 ΜΣΕΠ στο Μουστάκα.Είναι το σύγχρονο ραντάρ ελέγχου και έγκαιρης προειδοποίησης όπου ο ακαταπόνητος Επισμηναγός Νικ. Αποστολόπουλος μαζί με το προσωπικό της μονάδας ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια καθιστώντας λειτουργική την πιο δυσπρόσιτη αλλά και την πιο περήφανη μονάδα του ΣΑΕ .Επιβάλλεται ίσως για τα στελέχη της ΠΑ μια επίσκεψη στο Μουστάκo για να διαπιστώσει κανείς τί σημαίνει καθημερινός ηρωισμός.

 Οι επισκέψεις ολοκληρώθηκαν με την περιήγηση του Π.Αθανασίου στους χώρους της ΔΝΟ του Ναυστάθμου Κρήτης όπου είχε την τιμή ο Διοικητής Νικ,πλοίαρχος Θ.Μητρόπουλος και ο πλωτάρχης Ε.Κολέτσιος να τον ενημερώσουν για το πολύ σημαντικό έργο τόσο του ΝΚ όσο και της συγκεκριμένης διεύθυνσης.

Η θάλασσα είναι το πεδίο αγώνα του Ελληνισμού το Στρατηγικό μας βάθος η ασπίδα μας και ο πολιτισμός μας.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στις 24/6/2019 με Αγιασμό που τέλεσε ο Π.Αθανάσιος AOCC/NRDC στο χώρο ανάπτυξης του στρατηγείου στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης. 
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ